DAĞ FARE DOĞURDU
Hükümet ile memur sendikaları arasında 6. Dönem Toplu Sözleşme görüşmelerinde sağlanan anlaşmaya göre, memur ve memur emeklilerinin maaşlarına 2022'nin ilk altı ayı yüzde 5, ikinci altı ayı yüzde 7, 2023'ün ilk altı ayı yüzde 8, ikinci altı ayı yüzde 6 ve enflasyon farklarından oluşan zam yapıldı.
Normal şartlara bakacak olursak enflasyon şu anda 18.95 civarında memur ve emekliye reva görülen ise ilk yıl için toplam 12.00 zaten enflasyon altında ezilen memur emeklileri şimdi ise daha çok perişan olacakları kesin değil mi?
Bakan memurlarımızı enflasyona ezdirmedik ezdirmeyeceğiz de diyor sormak lazım bu verilen zamlarla nasıl ezdirmeyeceksiniz.
Elektrikten doğalgaza gelen zamlar kışın insanları üşütmeyecek mi? Pazarlarda en ucuz soğan insanın yiyeceği hiç bir şey 10 liranın altında değil bu zamla insanlar ne yiyecekler, tamam pandemi sürecinden geçtik orman yangınları ülkeyi felaketin eşiğine getirdi, sellerde bonusu oldu ama hep mi emeklinin boğazından kısacağız.
Emekli artık aldığı para ile kira ve borçlarından boğazına götürecek bir lokma ekmeğe muhtaç, onlarda Avrupalı emekli gibi gezmeyi bırakın kahveye gidip arkadaşları ile çay içmeye çekinir oldular.
Temmuz ayında elektriğe ve doğal gaza gelen zamlar daha almadan eridi Cumhurbaşkanımızın verdiği 3600 ek göstergede ki muamma bile daha çözülmedi. Fakat şunu unutmamak lazım enflasyon olduğu sürece ne kadar zam verirseniz verin beklenti sürekli yukarı taşımak zorunda, bu makro ekonomik gelişmelerdeki tolumun rakamlarına da yansıması lazım kısacası maaşlar üzerinde yansıması lazım yoksa çalışan kesim yoksulluk sınırından öteye gidemeyeceği kesin Allah yar ve yardımcıları olsun.