
NAMAZA BAŞLAMAK İSTEYENLERE…
1- Bir şeyi bir insan yapabiliyorsa siz de yapabilirsiniz:
Namaz kılan milyonlarca insan var. Bu insanlar namaz kılabildiklerine göre bunu siz de başarabilirsiniz. Söyler misiniz sizin namaz kılan insanlardan neyiniz eksik? Bakınız o kadar insan namaz kılıyor siz niçin kılmayasınız ki?
2- Bir şeyi başarabilmek için onu gerçekten istemelisiniz:
Unutmamak gerekir ki hayatımız isteklerimizden ibarettir. Size istemediğiniz bir şeyi hiç bir baskı kullanmadan kim yaptırabilir veya istemiş olduğunuz bir şeyi kim engelleyebilir? Şimdi kendi kendinize bir sorun bakalım gerçekten namaz kılmayı istiyor musunuz? % kaç istiyorsunuz? Şunu unutmayınız ki bir şeyi başarabilmek için onu % 100 istemek gerekir.
3- Başarabilmek için o yolda her türlü engeli aşmanız gerekir:
Her şeyi isteyebilirsiniz ama bazı engellerden dolayı bu isteklerinizi gerçekleştiremezsiniz. Ama istiyorsanız, çok istiyorsanız o engeli aşar ve o isteğinizi yerine getirirsiniz. Başarı yolunda vazgeçmeyenler başarır.
Namaz kılmak istiyorsunuz ama şu abdest olmasa. Abdest almak gerçekten istediğiniz halde namaz kılmanıza engel olabilir mi? Veya namaz kılmayı çok istiyorsunuz ama namaz surelerini bilmiyorsunuz. Namaz kılmak için Fatiha suresi ile Kevser suresi yeterlidir ve bu ikisini ezberlemek sizin az bir zamanınızı alacaktır. Namaz kılmak için az bir zamanınızı veremeyecek misiniz?
4- Başarı yolunda meydana gelen bazı aksaklıklar sebebiyle başarı hedefinizden asla vazgeçmeyiniz:
Namaz kılmaya başladınız ama bir vakit namazınızı kılmadınız / kılamadınız. Bu durumda yapılması gereken hiç bir şey olmamış gibi namaz kılmaya devam etmenizdir. Arkanıza hiç bakmayın. Siz hedefinize yönelin. Araba arka cama bakılarak değil ön cama bakılarak sürülür.
5 – Hedefinizi asla ertelemeyin:
Namaz kılmaya başlayacaktınız ama ertelediniz, ertelediniz ne oldu? Bir türlü namaza başlayamadınız. Ertelemek isteği öldürür ve başarının en büyük düşmanıdır. Namaza başlamak istiyorsanız hemen şimdi başlamalısınız. Eğer ben yarın başlayacağım, akşama başlayacağım, Cuma günü başlayacağım diyorsanız, ben size söyleyeyim kesinlikle başlamayacaksınız. Hz. Peygamber (sav) şöyle buyurdu: “Erteleyenler helak olmuştur. ”
6 – Başarıya ulaşmak için hedefinizi her zaman canlı tutunuz:
Namaza tek tük başladınız, sizin hedefiniz bu değildi. Siz beş vakit namaz kılmak istiyordunuz. İşte bunu gerçekleştirebilmek için hedefiniz her zaman canlı olmalı. Bu tıpkı cep telefonuna benziyor. Cep telefonunuz şarjı bulunduğu müddetçe işe yarar. Şarj bitti mi onu şarj etmek lazım ki işe yarasın. Namaz da öyledir. Şarjı bitirmemek lazım. Şarj bittiğinde kendimizi namaz konusunda şarj etmemiz gerekir ki bunu yapmazsak işte o zaman namazı bırakırız. Kendimizi bu konuda şarj etmek için dini sohbetlere gitmeli, namaz kılanlarla birlikte olmalıyız. Sohbetlere gitmek ve namaz kılanlarla birlikte olmak bize her zaman namaz kılma hedefimizi canlı tutacaktır. Hedefinizin canlı kalması için elinizden geleni yapınız çünkü o canlılığını kaybederse hedefiniz can verecektir.
7 – Hedefinize ulaşmak için çevrenizdekilere karşı sağır olunuz”:
Siz şimdi namaza başladınız; arkadaşlarınız, aileniz sizinle dalga geçebilir. “ Ooo Hoca mı oldun? Sen asla beş vakit namaz kılamazsın. Tamam, şimdi kılarsın ama gör bak üç gün sürmez.” gibi bir sürü laf işitebilirsiniz çevrenizden. İşte bütün bunlara karşı sağır olun hatta cevap bile vermeyin. Siz hedefinize yoğunlaşın boş verin böyle şeyleri. Siz hedefinizden asla ama asla vazgeçmeyin.
İşte o tarihi an geldi. Şimdi kendi kendimize söz vereceğiz ve böylelikle namaza başlamış olacağız. Bundan sonra söylediğimiz gibi namaz kılma idealiniz için, üşenmeyin, ertelemeyin ve asla vazgeçmeyin.
Allah namazla dolu bir hayat nasip etsin.
En emin olan rabbime emanet olunuz.