reklam
reklam
38,5033 %0.02
43,6818 %-0.24
3.997,35 % -1,79
94.950,00 %-0.067
AMASYA
00:00:00
Öğle vaktine kalan
Amasya
Parçalı bulutlu
9°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Ara

BU SİLAHLANMA NEREYE GİDİYOR?

YAYINLAMA:

 

Her gün ibretle izliyoruz, sivil bir silahlı saldırgan şu veya bu şekilde bir başkasını hayattan koparıyor.

Tam da bu nedenledir ki sadece ama sadece kolluk kuvvetleri dediğimiz asker ve polis teşkilatında bulunması gerekmektedir. Yani sivil bir insanın silah bulundurması çok ama çok gereksiz bir durumdur.

Silah denen araç canlıların yok edilmesinde kullanılan bir araçtır. Özellikle de ülkeler arasında yer alan anlaşmazlıklar sonucunda karşılıklı olarak savaş denilen durumda kullanılır.

Hal böyle iken, devlet neden sivil vatandaşa silah izni verir anlamış değilim. Yoksa kolluk kuvvetleri ile vatandaşını koruyamıyor da vatandaş kendini korusun diye mi silah veriyor?

Ya çocuğunu okutan bir öğretmen ya hastalığını tedavi etmeye uğraşan bir doktor ya kendisini uyaran bir komşu ya boşanmak isteyen bir eş ya ayrılmak isteyen bir sevgili ya alış veriş ilişkisi olan bir ticaret erbabı ya da...

Bu ya-lar uzayıp gidiyor... Aslında kimin olduğu çok da önemli değil. Önemli olan bu eylemin yapılmış olmasıdır. Hele eylem sonrası ki tam bir vehamet durumudur. Çünkü adam silah kullanmış, bir canlıyı yaşamdan koparmış ve çok sürmeden elini kolunu sallayarak sokakta dolaşıyor.

En önemli husus şu;

Sivil insanlarda silahın ne işi var?

Sivil bir insan neden silah taşıma ihtiyacı duyar?

Sivil bir insana devlet neden silah ruhsatı verir?

Kimsede silah bulunmazsa ölüm vakaları olur mu?

Devlet, vatandaşını korumak ve yaşam hakkını sağlamakla yükümlü değil midir?

Çözüm;

Devlet elinde silah bulunduran tüm sivillerin ruhsatları iptal etmeli ve silahları toplayarak kolluk kuvvetlerine vermelidir.

Silah bulunduran ve kullananlara adam öldürme cezası kadar ağır cezalar verilmelidir?

Ruhsatsız silah bulunduranlara en az yirmi yıl ceza verilmelidir.

Bıçak taşıma ve bıçak vb maddeler taşınan be bulunduranlara da aynı silah taşıma muamelesi en tabi olmalıdır.

Bu vb durumlar için acil yasal düzenlemeler yapılmalı ve hemen uygulanmalıdır. Yoksa bu ülke çok yakın zamanda önü alınamaz durumlara gebe kalacaktır.

Bu da sağlanamıyor ise, vatandaşın eşit şartlarda olmasını sağlamak adına her insana ruhsatlı bir silah verilmesi sağlanmalıdır. Sanırım son yazdığımı mümkün olmayacağı düşünüldüğünü de silahsızlanma İn en doğru yol olacağı kesindir.

Canlıları yaşamdan koparmak yerine onların yaşamasına olanak sağlamak en güzeli olacaktır.

Bu konuda da yani silahsızlanma ve uyumlu yaşama konusunda da vatandaşlarımızın daha ilkokul çağlarından başlayarak öncelikli olarak ahlak, saygı ve sevgi eğitiminin verilmesi ile işe başlanmalıdır.

Bence ABC eğitiminden önce yukarıda saydığım eğitimlerin verilmesi kaçınılmazdır.

Silahsız ve savaşsız bir dünyada yaşamak her canlının en doğal hakkıdır.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *