reklam
reklam
38,7559 %0.27
43,5894 %-0.04
4.124,72 % 0,51
103.040,01 %6.14
AMASYA
00:00:00
Güneş vaktine kalan
Amasya
Parçalı az bulutlu
22°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Ara
Merzifon Bilgi Gazetesi GÜNDEM YILDIRIM’DAN KIŞ REÇETESİ IHLAMUR VE PROPOLİS

YILDIRIM’DAN KIŞ REÇETESİ IHLAMUR VE PROPOLİS

Merzifon’un diplomalı aktarlarından Adnan Yıldırım kış aylarına ve soğuk havalarda korunmanın yollarına değinirken şunlara değindi, Kış aylarının gelmesiyle birlikte doğal olarak aktarlara rağbet artıyor velakin bu sadece aktarları kapsayan bir durum değil hastanelerde ana baba günü andırıyor. Doğal olarak insanların kış ayı ile birlikte bağışıklık sistemleri zayıfladığı için hasta olabiliyorlar. Bundan dolayı asırladır kullanımda olan bitkileri ada çayı, ıhlamur gibi bitkileri kullanmaya devam ediyorlar. Bununla birlikte özellikle insanlara arı sütü, bal, polen dediğimiz propolis gibi özel bağışıklık kuvvetlendiricileri tavsiye ediyoruz. Kış ayı boyunca en küvetli dayanak noktamız propolis diyebilirim. Çünkü doğal bir antibiyotiktir. Tamamen arılar tarafından üretilir. Hiç bir yan etkisi yoktur. Uygun dozajlarda kullanıldığı zamanda etkili bir gıda takviyesidir ifadesine yer verdi.

Çocukların antibiyotik kullanımına karşı alternatif aktarlarda ne olabilir?

Yıldırım şöyle devam etti: “Şu anda en basitinden aile hekimine başvurulduğunda bile reçeteye antibiyotik reçete etmeden sizi göndermiyor. bu güne kadar 270 in üzerinde antibiyotik çeşidi üretilmiş. Özellikle çocuklarda basit bir antibiyotiğin yazılan reçetesine bakıldığında yan etkileri konusunda birçok yazı kaleme alındığını görüyoruz. Çocuklarda bu yan etkiler daha belirgin. Nerdeyse bir yaş altındaki çocuklar bile antibiyotik kullanır duruma gelmiş vaziyette. Çocukların sağlıklı büyüyebilmesinin en iyi yolu propolis tükettirmek. propolisin isim babası aristotoles bundan asırlar önce şehrin kurucusu manasında isim vermiş. Bedeni gerçekten bir şehir’e benzetirsek bedenimizin en büyük koruyucularından birisi ve bir yaş üzeri propolisi gönül rahatlığı ile kullanabilir. Bize uygun dozajları sorarlarsa insanları bu konuda bilgilendiriyoruz. Propolisi kullandıkları zaman insanlarımız hem kendilerinin hem de çocuklarının hayatlarından propolisi çıkarabilirler” şeklinde konuştu.

Kışın vazgeçilmez içeceklerinden birisinin ıhlamur olduğunu dillendiren Yıldırım sözlerini şöyle sürdürdü; “Kış denildiği zaman her kes bunu bilir çocukluğumuzda sobanın veya tüpün üzerinde ıhlamur kaynardı. Kış ve soğuk denildiğinde hepimizin aklına ilk gelen zencefil ve ıhlamurdur. Ihlamur bizim buralarda yaprağıyla birlikte çiçeği tüketiliyor. Bir miktar kısık ateşte 20 veya 25 dakika kaynaması gerekir kısık ateşte. Çünkü hafif bir kırmızımsı rengin oluşabilmesi için bu gerekli. Solunum yolu enfeksiyonlarında bal, zencefil, ıhlamur gibi gıda takviyesi her zaman iyi gelir. Ihlamur seçiminde ağaçların kırda veya şehir merkezinde olması çok şey ifade etmiyor ama illaki tercih yapılacaksa şifalı bitki dediğimiz noktada şehir merkezlerine uzak özellikle kömür gazları, egzoz gazlardan çıkan gazlardan solumayan bitkilerin tercih edilmesi gerektiğini düşünüyorum. Bunları soluyan bitkiler kendi içlerinde bunları hapsetmiyor sonuçta kimyasal tepkimeyle oksijen olarak dünyaya geri salıyor. Ihlamur ağacı hem bunu yaparken hem de bizi soğuk algınlığına karşı koruyor. Özellikle ıhlamur ağaçlarının şehir merkezlerinden uzak olanlarından toplanılması tavsiye ediliyor. Ticari olaraktan kullanılanlar genellikle böyle. Kendi bahçemizde toplanılanlar ayrı. Sadece ihraç ürünlerden kaçınmak lazım ama ıhlamurun ihraç ürünü şu an piyasada yok" dedi

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *