Merzifon’da restorasyon çalışmaları tamamlanan tarihi Kızlar Mektebi, yeni kütüphane olarak hizmete açılmak için gün sayıyor. Restorasyon sürecinin ardından teşhir ve tanzim çalışmalarında sona gelinen binada, son rötuşlar titizlikle yapılıyor.
Merzifon Kaymakamı Ahmet Karaaslan, Samsun Rölöve ve Anıtlar Bölge Müdürü Dr. Ali Saral Sarıalioğlu, Kütüphane Müdürü Ahmet Fatih Çalışır ve teknik heyetle birlikte tarihi binada incelemelerde bulundu. Ziyaret sırasında hem yapılan restorasyonun detayları hem de kütüphane açılış süreci değerlendirildi.
Yetkililer, teşhir ve tanzim çalışmalarının kısa süre içinde tamamlanmasının ardından Kızlar Mektebi’nin yeni kütüphane olarak faaliyete geçirileceğini belirtti. Açılışın ardından binanın hem kültürel mirasın korunmasına hem de bölge halkına modern bir kütüphane hizmeti sunmasına katkı sağlaması bekleniyor.
