Amasya Valiliği ve Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü iş birliğiyle, Amasya’da yaban hayatını güçlendirecek önemli bir çalışma gerçekleştirildi. Amasya Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü tarafından Çiğdemlik Köyü Zoğalı mevkisinde 2 erkek ve 3 dişi olmak üzere toplam 5 yaban keçisi doğaya salındı. Çalışma, bölgedeki yaban keçisi popülasyonunu artırarak ekosistemin güçlenmesine katkı sağlamayı amaçlıyor.
Programa Amasya Valisi Önder Bakan, AK Parti Amasya Milletvekilleri Haluk İpek ve Hasan Çilez katıldı.

“Yaklaşık 25 Yaban Keçisini Bu Arazide Buluşturacağız”
Yaban keçilerinin doğaya salınmasının önemine değinen Amasya Valisi Önder Bakan, bu çalışmanın yaban hayatına büyük katkı sunacağını belirtti: “Milli Parklar Bölge Müdürlüğümüzün yaban hayatı koruma çalışmalarına Amasya olarak önemli bir destek verdik. Milletvekillerimiz ile birlikte buraya geldik. Toplamda yaklaşık 25 civarında yaban keçisini bu arazide buluşturacağız. Bunların çoğalmasını sağlayacağız. Yaklaşık 2 bin hektarlık alanda ekosisteme katkı sağlamalarını bekliyoruz. Yakın zamanda 20 tane daha getirerek burada çoğalmalarını sağlayacağız. Avcılarımızın bu hayvanları kendi hayvanları gibi koruyacaklarına inanıyoruz. Vurulmaları halinde 940 bin TL tazminat ve ceza uygulanıyor. Doğru bir ekosistem oluştuktan sonra yaşı gelenler avlanabilir. Çok değerli ve faydalı bir faaliyetti, emeği geçen herkese teşekkür ederim.”

“Amasya’da Güzel Bir İş Yaptığımıza İnanıyoruz”
Amasya Milletvekili Haluk İpek ise Amasya’nın yaban keçileri için uygun bir yaşam alanı sunduğunu belirterek şunları söyledi: “Hepimizi mutlu eden, Amasya’mız için güzel bir iş yaptığımıza inanıyoruz. Amasya coğrafyası, yaban keçilerinin yaşayabileceği doğal bir ortama sahip. Geçmişte de bu bölgede yaban keçileri bulunuyordu. Avcı arkadaşlarımız, vurmak için değil yaşatmak için bu habitatın kurulmasını talep ettiler. Sayın Valimiz ve Milletvekilimiz Hasan Bey ile birlikte Milli Parklar ile görüştük ve bu çalışmayı hayata geçirdik. İnşallah burada büyük bir yaban keçisi topluluğu oluşur. Türkiye genelinde yaban hayatına büyük önem veriyoruz. Bu proje ile Amasya’da önemli bir eksikliği gidermiş olacağız.”

“20 Tane Daha Getirilmesi Planlanıyor”
Amasya Milletvekili Hasan Çilez de emeği geçen herkese teşekkür ederek, doğal hayatın çeşitliliğinin artırılmasının önemini vurguladı: “Öncelikle hayırlı olsun. Yaban keçilerimizi Amasya’mızda buluşturduk. Avcılarımızın ve doğaseverlerin uzun zamandır beklediği bir talep bugün gerçekleşti. Milli Parklar Bölge Müdürlüğümüze ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Doğal hayatın çeşitlenmesi için 20 yaban keçisinin daha getirilmesi planlanıyor. İnşallah kısa zamanda onlar da gelir ve yaban hayatının gelişmesini sağlar.”