43,5063 %0.21
51,6605 %-0.79
6.848,04 % -9,06
83.775,68 %-0.172
Amasya
Kapalı
12°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Ara
Merzifon Bilgi Gazetesi SİYASET Çorum’da TÜVTÜRK Zammına Tepki

Çorum’da TÜVTÜRK Zammına Tepki

Saadet Partisi Çorum Merkez İlçe Başkanı Osman Savurgan, TÜVTÜRK araç muayene ücretlerine sert tepki gösterdi. Detaylar haberimizde…

Haberleri

Saadet Partisi Çorum Merkez İlçe Başkanı Osman Savurgan, araç muayene ücretlerine yapılan son zamlarla ilgili sert açıklamalarda bulundu. TÜVTÜRK Çorum Araç Muayene İstasyonu önünde basın açıklaması yapan Savurgan, vatandaşların hiçbir katma değer üretilmeden yüksek bedeller ödemek zorunda bırakıldığını söyledi.

 

Araç muayene ücretlerine 2026 yılı itibarıyla yapılan artışa dikkat çeken Savurgan, 2025 yılında 2 bin 620 TL olan araç muayene ücretinin yüzde 25 zamla 3 bin 288 TL’ye yükseltildiğini hatırlattı. Bu rakama egzoz emisyon ölçüm ücretinin de eklenmesiyle birlikte vatandaşın cebinden çıkan tutarın yaklaşık 3 bin 800 TL’ye ulaştığını belirten Savurgan, uygulamanın kamu vicdanını zedelediğini ifade etti.

 

Savurgan açıklamasında, “Vatandaşlarımız araçlarının tüm bakım ve onarımlarını sanayi sitelerinde yaptırmasına rağmen TÜVTÜRK istasyonlarına yalnızca bir imza için gelmektedir. Bir vida bile sıkılmadan, hiçbir onarım yapılmadan halkımızdan ciddi paralar alınmaktadır” ifadelerini kullandı.

 

Kredi kartıyla yapılan ödemelerde alınan ek kesintiye de tepki gösteren Savurgan, yanında nakit bulunduramayan vatandaşlardan kredi kartı ile ödeme yapmaları halinde yüzde 4 oranında komisyon alındığını söyledi. Bu uygulamanın özellikle dar gelirli vatandaşları daha da zor durumda bıraktığını vurguladı.

 

TÜİK verilerine de değinen Saadet Partisi Çorum Merkez İlçe Başkanı Osman Savurgan, Çorum genelinde yaklaşık 223 bin araç bulunduğunu belirterek, “Bu araçların muayene için TÜVTÜRK’e ödediği toplam bedel yaklaşık 900 milyon TL’ye ulaşmaktadır. Saadet Partisi Çorum Teşkilatı olarak soruyoruz: Milletimizin cebinden çıkan bu paralar kimin cebine gitmektedir?” diye konuştu.

 

Araç muayene sisteminin gözden geçirilmesi gerektiğini ifade eden Savurgan, mevcut uygulamanın adil olmadığını savundu. Muayene ücretlerinin makul seviyelere çekilmesi ve kredi kartı komisyonu gibi ek bedellerin kaldırılması çağrısında bulundu.

 

Savurgan, Saadet Partisi olarak vatandaşın yükünü artıran her uygulamanın karşısında durmaya devam edeceklerini belirterek, “Halkımızın alın teriyle kazandığı paranın bu şekilde harcanmasına sessiz kalmayacağız” dedi.

 

Yapılan açıklama, TÜVTÜRK araç muayene ücretlerine yönelik tepkilerin Çorum’da da giderek arttığını bir kez daha gözler önüne serdi.

KAYNAK: Haber Merkezi
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *