reklam
reklam
38,5992 %0.33
43,6545 %0.2
4.018,80 % 0,37
96.247,22 %-0.621
AMASYA
00:00:00
Akşam vaktine kalan
Amasya
Kapalı
13°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Ara

SAT... SAT... SAAATTIM!

YAYINLAMA:

Maliyetine...

Bizler, dayanışmayı yardımlaşmayı seven, acıyı paylaşmayı, çaresizi bağrımıza basmayı, teselli vermeyi iyi bilen, asil Türk milletiyiz. Yarım ekmeğimiz varsa, ortadan ikiye böler veririz, zor durumda kalana. Belki biz aç kalırız ama darda kalanı sevindirmenin mutluluğu, doyurur bizi...

Altı çocuklu, kıt kanaat geçinen bir maden işçisinin çocukları olmamıza rağmen; okulda bize verilen Kızılay zarflarına para koymadan yollamazdı, annem- babam. Altı okullu çocuk, altı Kızılay zarfı dile kolay. Eğer zarfları getirdiğimizde ay sonuysa, para bitmişse; annem komşudan borç alır, zarflarımıza yerleştirirdi. "Aman yavrularım, o paraları düşürmen ha, götürüp öğretmeninize teslim edin. O paralar; Devletimiz'in darda kalana yardım eli uzatan kuruluşuna gidecek. Başımıza büyük bir felaket gelirse, deprem olursa, aç- açıkta kalanlara verilecek, unutman e mi diyerek, tembihlerdi" bizi. Biz de götürür öğretmenimize teslim ederdik. Bağış yapmanın mutluluğu içinde; büyük işler başarmış gibi, sınavdan yüksek not almış gibi, hoplaya zıplaya gelirdik eve. Bizim gibi milyonlarca aile, Kızılay'a yardım ederdi ve etmeye de devam ediyor. Çünkü Kızılay darda kalana elini uzatan, bir yardım kuruluşudur...

Son yaşanan deprem felaketindeki çadır rezaletine, akıl sır erecek gibi değil. Nasıl olur da, halkın parasıyla alınan çadırlar, halka satılabilir!  Aklımı kaçırmak üzereyim. Mantık aramaya çalışıyorum, bulamıyorum. "O kadar da olmaz, satmamışlardır" diye düşünmeye başlamıştım ki; Kızılay  başkanı; "maliyetine sattık, gelirinden yeni üretim yapılması için" diyerek itirafta bulundu. Oysa ben, kendimi satmadıklarına neredeyse ikna etmek üzereydim. Annemin bize sıkı sıkı tembihlediği; "darda kalana elini uzatan yardım kuruluşudur," dediği yardım kuruluşu, çadırları maliyetine satmış. Umarım annem duymamıştır. Duyduysa, kahrından ölür anacığım.

"Özürü kabahatinden beter" derler ya hani;  tam da öyle bir durumla karşı karşıyayız. Peki bu çadırların maliyetini halk karşılamadı mı, kimin çadırını kime satıyorsun? Bu durum hangi akla, hangi mantığa, hangi ahlaka, hangi dine, hangi vicdana sığar! Biz orman kampında, ya da sahil kenarında, keyif yapalım diye çadır istemiyoruz. Evlerimiz başımıza yıkıldı, evlerimiz! Evsiz barksız kaldık, aç-açıkta kaldık, Devletmiz'in yardım kuruluşu olan kızılay bunun için vardır. Satış yapılsın, kâr elde edilsin, birilerine rant kapısı olsun diye değil.

Kızılay bir ticaret hane değildir. Maliyet, kâr- zarar hesabı, ticaret hanelerde yapılır. Açık artırmaya çıkarsaydınız oldu olacak. Yok mu artıran! Sat...sat... saattım! Mülteciye beleş, yandaşa peşkeş, öz evlada maliyetine satış. Multeciye; "gel yarum kucağıma," bu vatanın öz evladı depremzedelere, ağız dolusu azar; "hepisini dağıtın, indirin şunları, hadi bakalım hadi!.."

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *