Amasya İl Sağlık Müdürlüğü 7-13 Ağustos Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE) Haftası nedeniyle etkinlik programı düzenledi.
Düzenlenen etkinliğe; İl Sağlık Müdürü Dr. Dursun Koç, Sağlık Hizmetleri Başkanı Dr. Mustafa Ünlü, Sağlık Hizmetleri Başkan Yardımcısı Mehmet Köse, Şube Müdürü Kerim Karaboyun, Acil ve Afet Birim Sorumlusu Osman Baş, 112 Başhekimi Dr. Sefa Özdemir, İl Sağlık Müdürlüğü ve bağlı Sağlık Tesislerinde görev yapan UMKE ekipleri katılım sağladı.
Arama kurtarma çalışmalarının önemine değinen İl Sağlık Müdürü Koç: "Bu yıldan itibaren 7-13 Ağustos haftasını UMKE haftası olarak kutlayacağız. Medikal kurtarma hizmetiyle birlikte halkımızın bizden beklediği arama ve kurtarma faaliyetini de gerçekleştirmek için UMKE çatısı altında UMKE ATAK adında bir yapı oluşturuyoruz. Olağanüstü zamanlarda, olağanüstü koşullarda, olağanüstü özveri ile hayatlarımıza dokunan tüm UMKE çalışanlarının Ulusal UMKE haftasını kutlar, UMKE ekibinin tüm yönetim ve gönüllü kadrolarına teşekkür ederim" diye ifade etti.
İl Sağlık Müdürü ve Yöneticiler; UMKE Timlerinin afetlerde ve acil durumlarda kullandıkları araçlarda incelemede bulundular.