reklam
reklam
38,5992 %0.33
43,6545 %0.2
4.018,80 % 0,37
96.100,00 %-1.493
AMASYA
00:00:00
İmsak vaktine kalan
Amasya
Kapalı
13°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Ara
Merzifon Bilgi Gazetesi GÜNDEM Oruç insanı kötülükten korur

Oruç insanı kötülükten korur

Merzifon İlçe Müftüsü Abdülhamid Pehlivan, yarın akşam ilk teravih namazının kılınmasıyla başlayacak olan Ramazan ayı ile ilgili gazetemize açıklamalarda bulundu.

Ramazan ayının manevi eğitim ayı olduğunu söyleyen Merzifon İlçe Müftüsü Abdülhamid Pehlivan, “Manevi eğitim ayı Ramazan; yaşamı düzene sokmayı, insanı olgunlaştırmayı/ kaynaştırmayı, ve yardımlaşma duygusunu güçlendirmeyi hedefler. Başı rahmet, ortası bereket getiren ve sonu cehennemden azat olmayı temin eden yıllık manevi temizlik ayıdır” dedi.

Ramazan ayının faydaları hakkında da bilgiler veren İlçe Müftüsü Abdülhamid Pehlivan, “İnsan, Allah’ın emrine itaat etmeyi ve sabrı öğrenir. Nefis, aç bırakılarak terbiye edilirken ruh güçlenir ve yenilenir. Oruç insanı kötülükten korur. Lealleküm tettegun (2/183) Şehevi duygular frenlenir. Şeytanlar bağlanır, Cennetin kapıları açılır, Cehennemin kapıları kapatılır. İslâm ülkelerinde resmi kayıtlara göre Ramazan ayında suç işleme oranında büyük bir azalma olduğu görülmektedir. Bu da Şeytanın bağlanması gerçeğini ispat eder. “Oruç kalkandır” (H.Ş) Oruç insanı sağlıklı yapar. “Oruç tutun sıhhat bulun” (H.Ş)

Bu aya mahsus ibadetler:

Farz olan Ramazan orucu, İmsak ile başlar, iftar ile sona erer. İmsak anında ağız yıkanmalıdır.

Teravih namazı: 20 rek’attır. İbadet ederken acele etmemeliyiz. Çünkü ibadet etmeye geliyoruz, yarış ve antrenman yapmaya değil. Teravih namazını Peygamberimiz kendisi kılmıştır. Bu günkü gibi uygulama Hz. Ömer zamanında başlamıştır. Sadaka-ı Fıtr: Bedenin ve sağlığın zekatı olarak verilir. Bu yıl kişi başına 40 lira olarak tespit edilmiştir. İtikaf: Ramazanın son on gününde camiye kapanarak yapılır. Evde de yapılabilir. Bazı kuralları vardır. Sünnet-i kifâye’dir” dedi.

Müftü Pehlivan açıklamasının devamında; “Ramazanın Gayesi: Allah nezdinde ve insanlar arasında olgun, saygın ve her yönden temiz bir insan olmasını temin etmek. İnancının sahih olması, yaşantısının düzgün ve dürüst olması, işlerinin yolunda olması hedeflenmiştir.

Ayrıca bu ayı iyi değerlendirmek için daha fazla Kur’ân okumak, dinlemek, anlamaya ve yaşamaya çalışmak gerekir. Mukabele, peygamberimizden kalma bir sünnettir.

Hatırlatmalar: İmsak vaktinde, sabah ezanının ilk tekbiri ile yeme/içmeyi bırakalım.

Yatsı öncesi ezan saatinden 30 dakika önce vaaza başlayacağız ve vakti aşmayacağız. Yatsı ezanı başlamadan vaaz bitirilecek ezanı ondan sonra okuyacağız.

Çocuklarımızı camiye getirecek ve yanımızda tutacağız. Ramazan ayının hepimize, vatanımıza, milletimize  hayırlı ve mübarek olmasını Rabbimden  dilerim” ifadelerini kullandı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *