Merzifonspor Kulübü Başkanı Haluk Çetin Çayan’ın yaptığı destek çağrısı açıklamasına ilk cevap 2024 tarihinde yapılan mahalli idareler seçimlerinde Merzifon Bağımsız Belediye Başkan Adayı olan Mustafa Şenol’dan geldi.
Merzifonspor’un bu kentin sadece futbol kulübü olmadığını söyleyen Mustafa Şenol, “Merzifonspor birlikte yaşamanın, birlikte başarma arzusunun, gençliğe umut olmanın adıdır.
Bugün Merzifonspor ayakta kalmaya çalışıyorsa, bu yalnızca sportif bir mücadele değil; bir ilçenin kendisine verdiği değerin sınavıdır” dedi.
Kulüp Başkanı Çayan’ın destek çağrısının samimi ve içten olduğunu da dile getiren Mustafa Şenol, “Kulüp Başkanı Sayın Haluk Çetin Çayan’ın yaptığı samimi ve içten çağrı; aslında hepimizin sorumluluk alanına düşen bir gerçeği yeniden hatırlatmıştır:
Bu takımın yükü yalnızca birkaç kişinin omzunda taşınamaz.
Çünkü bu forma yalnızca oyuncuların değil, Merzifon’un alın teridir” dedi.
Şenol, yaptığı basın açıklamasının devamında, “Bugün Merzifonspor’un: Kalıcı bir tesisi yok. Altyapısı dağılma eşiğinde. Barınma imkânı ortadan kalkmak üzere. Saha zemini, sporcu sağlığını tehdit eder durumda.
Tüm bunlar yaşanırken biz, bir kulübü değil; geleceğimizi kaybetme riskiyle karşı karşıyayız.
Artık açık konuşmak gerekiyor; Merzifon’da sanayiye yön veren, ticaretin yükünü taşıyan, şehrin kalkınmasında önemli yer tutan iş insanları, bu sürecin dışına çıkamaz.
Destek veren tüm hayırsever iş insanlarına teşekkür ederiz. Ancak sürdürülebilir destek için bu dayanışmanın kurumsallaşması şarttır.
Bu yalnızca “gönül isterse” değildir. Bu bir vefa ve vicdan sorumluluğudur.
Kazandığınız toprakların çocuklarına karşı yerine getirilmesi gereken bir toplumsal yükümlülüktür.
Bugün Merzifonspor sahipsiz kalırsa, yarın o çocuklar bu şehre dönmeyecek.
Bugün altyapı çökerse, yarın iş dünyası nitelikli insan kaynağı bulamayacak.
Bugün tesis yapılmazsa, yarın “biz nerede hata yaptık” diye sormaya hakkımız olmayacak.
O nedenle çağrım nettir:
Merzifonspor’un kalıcı tesisi için belediye, kulüp ve özel sektör ortak bir irade ortaya koymalıdır.
Altyapı ve barınma sorunları için sanayi kuruluşları, iş dünyası ve sivil toplum kalıcı destek mekanizmaları geliştirmelidir.
Çim saha için sezon başlamadan önce acil bir rehabilitasyon çalışması yapılmalıdır.
Bu sadece sporun değil, ahlaki sorumluluğun konusudur.
Bu bir bağış değil;
Bir aidiyet beyanıdır.
Bir şehir sözüdür.
Çünkü bu topraklarda büyüyen her çocuk için, geleceğe verilen ortak bir söz demektir.
Merzifonspor’u yaşatmak, birlikte yaşamak demektir.
Bu davet; yalnızca yönetime değil, vicdanı olan herkese yöneliktir.
Sayın Başkan ve yönetimine, bizler de Merzifon’un paydaşları olarak, üstümüze düşen sorumluluğu paylaşmaya hazır olduğumuzu ilan ediyoruz ve etmeliyiz.
Ve bu işin sonunda Merzifonspor'umuz yarın yukarılara tırmandığında gurur duymak tüm Merzifon halkının hakkı olacaktır” ifadelerine yer verdi.

KAYNAK: Gülben Güley

Merzifon Motosiklet Kulübü’nden Manevi Yolculuk: Sabah Namazında Buluştular
#GÜNDEM / 29 Temmuz 2025

Yönetim Destek Bekliyor!
#SPOR / 28 Temmuz 2025
Yorumlar
*
Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *