Merzifon’un Çavundur Köyü’nde trafodan çıktığı tahmin edilen anız yangınına hızlıca müdahale eden itfaiye ekipleri, felaketin büyümesini önledi.
Geçtiğimiz günlerde neredeyse köyün tüm tarım arazilerini etkileyen büyük yangının ardından, Çavundur Köyü bir kez daha yangın paniğiyle sarsıldı. Bu kez, köydeki trafodan sıçrayan kıvılcımlardan kaynaklandığı değerlendirilen anız yangını, köylüler tarafından fark edilerek hızla yetkililere bildirildi.
İhbar üzerine olay yerine ulaşan Merzifon Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ekipleri, yangına kısa sürede müdahale ederek alevlerin yayılmasını engelledi. Yangının kontrol altına alınmasının ardından ekipler, bölgedeki soğutma çalışmalarını da titizlikle tamamladı.
Yangının tarım alanlarında zarara yol açtığı belirtilirken, köy halkı hanelere sıçramadan söndürülen yangın nedeniyle büyük bir felaketin eşiğinden dönüldüğünü ifade etti. Art arda yaşanan bu yangınlar, hem köylüler hem de yetkililer için ciddi bir uyarı niteliği taşıyor.
Yetkililer, özellikle yaz aylarında yangın riskinin arttığını hatırlatarak, vatandaşları daha dikkatli ve duyarlı olmaya davet etti.
