Merzifon Motosiklet Kulübü üyeleri, Mahsen Camii’nde sabah namazında bir araya geldi. Namaz sonrası Taşan Dağı’nda çay ve simit eşliğinde güne merhaba dediler.

Merzifon Motosiklet Kulübü, hem motosiklet tutkusunu hem de manevi değerleri bir araya getiren anlamlı etkinliklerine devam ediyor. Kulüp, 3. “Sabah Namazı Buluşması”nı 27 Temmuz Cumartesi sabahı Mahsen Camii’nde gerçekleştirdi. Etkinliğe kulüp üyelerinin yanı sıra vatandaşlar da katılım sağladı. Namazın ardından Taşan Dağı’na çıkan grup, burada güneşin doğuşunu izleyerek çay ve simit eşliğinde sohbet etti.

Merzifon Motosiklet Kulübü Başkanı Osman Raşid Yüksel yaptığı açıklamada, bu tür etkinliklerle hem toplumsal dayanışmayı artırmayı hem de maneviyatı güçlendirmeyi amaçladıklarını belirtti. “Her cumartesi sabahı farklı camilerde sabah namazı buluşmalarımızı sürdüreceğiz. Bu etkinliği geleneksel hale getirmek istiyoruz” diyen Yüksel, birlik ve beraberliğin en güzel örneklerini yaşadıklarını söyledi.

Manevi Değerlerle Bütünleşen Motosiklet Sevdası
2024 yılında kurulan Merzifon Motosiklet Kulübü, kısa sürede ilçede önemli bir sosyal birlikteliğe imza attı. Yüksel, kulübün kuruluş amacını şu sözlerle dile getirdi: “Bu güzel şehirdeki iki teker sevdalılarını bir araya getirerek hem Merzifon’da hem de Türkiye’nin farklı noktalarında keşifler yapmayı ve Merzifon’u en iyi şekilde temsil etmeyi hedefliyoruz.”
Kulüp, sezon açılışlarının ardından akşamları düzenlenen çay sohbetleri, hafta sonları gerçekleştirilen şehir içi ve dışı geziler, tarihi ve kültürel ziyaretlerle dikkat çekiyor. Hem motosiklet tutkunlarına hem de şehir halkına unutulmaz anılar yaşatan etkinlikler büyük ilgi görüyor.

194 Kişilik Aile Büyümeye Devam Ediyor
Şu anda WhatsApp iletişim grubunda 194 üyesi bulunan kulüp, giderek büyüyen bir aile olmanın gururunu yaşıyor. Yüksel, topluluğun hem sosyal hem de manevi alanda aktif olmasını önemsediklerini belirterek, “Sabah namazı buluşmalarımızla manevi bağlarımızı güçlendiriyor, aynı zamanda toplumsal değerlerimize sahip çıkıyoruz” dedi.