Üç aylık periyotlarla açılan kurslar, 12-15 kişilik sınıflardan oluşuyor ve özellikle kadınlar tarafından büyük ilgi görüyor. Kursları başarıyla tamamlayan katılımcılar, çeşitli iş imkanlarına sahip olma fırsatı yakalıyor.
ADEM Koordinatörü Banu Gözütok, kurslara olan talebin oldukça yoğun olduğunu belirterek son iki yılda yaklaşık 300 kursiyere sertifika verdiklerini ifade etti.
İstihdama Katkı Sağlayan Eğitimler
Yeni dönem kursları hakkında bilgi veren ADEM Koordinatörü Banu Gözütok şunları söyledi:
"Giyim Teknolojileri sınıfımızda 15 kursiyerimiz bulunuyor. Üç aylık eğitim sürecinde kursiyerlerimiz, tekstil sektöründe çalışabilecek düzeye geliyor. Günlük 5 saat, haftada 5 gün süren eğitimler sonunda kursiyerlerimizi fabrikalara yönlendiriyoruz. Eğitimlerini tamamlayan kursiyerlerimiz düz makine ve sanayi makinesi kullanmayı öğreniyor."
ADEM'de yalnızca mesleki değil aynı zamanda kişisel gelişim kursları da düzenlediklerini dile getiren ADEM Koordinatörü Banu Gözütok, "Şu anda üç kursumuz var: Giyim Teknolojileri, Tığ Örücülüğü ve Geri Dönüşüm. Kurslarımız 18-60 yaş arası kadınlara açık. Üçüncü yılımıza girerken, kursiyer sayımız 300'ü buldu" dedi.
Kadınlara Sosyal Destek ve Fırsatlar
ADEM kursları sadece mesleki eğitimle sınırlı kalmayıp aynı zamanda kadınlara sosyal destek ve rehberlik de sağlıyor. ADEM Koordinatörü Banu Gözütok, kurslara katılabilecek kadınların belirli kriterleri taşıması gerektiğini vurgulayarak şunları ekledi:
"Buradaki kursiyerlerimizin tamamı ev hanımı. Aile ekonomisine katkıda bulunmak isteyen kadınlar kurslarımızdan faydalanabiliyor. Ancak her başvuruyu kabul edemiyoruz. Maddi geliri düşük, eşinden ayrılmış, şiddet görmüş veya işsiz kadınlar öncelikli oluyor. Kursiyerlerimizin, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'na kayıtlı olması gerekiyor."
Kursiyerlere her gün bir saat aile koruyucu eğitimleri de veriliyor. Eğitimlerin içeriği hakkında bilgi veren ADEM Koordinatörü Banu Gözütok, "Kurs süresi boyunca her gün aile, çocuk, şiddet, KADES, bağımlılık ve sağlıklı yaşam gibi konularda uzmanlar tarafından eğitimler düzenleniyor. Bu eğitimlerin sonunda, kursiyerlerimize teşvik ödemesi yapıyoruz." diye konuştu.
Kursiyerler Deneyimlerini Paylaşıyor
Giyim Teknolojileri kursuna katılan Kadriye Uyanık (32), kursların kendisi için büyük bir fırsat sunduğunu belirterek düşüncelerini şöyle ifade etti:
"Bir önceki dönemde el işi kursuna katıldım, şimdi ise giyim teknolojileri kursundayım. Çok verimli geçiyor, elbise dikmenin tüm tekniklerini öğreniyorum. Burada öğrendiklerimle iş bulamazsam bile evde makine alıp kıyafet dikip satmayı ve aile bütçeme katkı sağlamayı düşünüyorum."
Merzifon ADEM kursları, kadınların meslek edinmesini ve istihdama katılımını destekleyen önemli projelerden biri olarak dikkat çekmeye devam ediyor.

KAYNAK: Nedime Soku

Bulak Köyü'nde Geleceğe Nefes Oldular
#GÜNDEM / 29 Nisan 2025

Merzifon’dan 51 Kişilik Hac Kafilesi Yola Çıktı
#GÜNDEM / 29 Nisan 2025
Yorumlar
*
Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *