reklam
reklam
38,6549 %0
43,7354 %0.02
4.140,14 % -1,02
98.911,80 %2.499
AMASYA
00:00:00
Öğle vaktine kalan
Amasya
Açık
13°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Ara
Merzifon Bilgi Gazetesi GÜNDEM GÜNDE 200 SOBA DEPREM BÖLGESİNE GÖNDERİLİYOR

GÜNDE 200 SOBA DEPREM BÖLGESİNE GÖNDERİLİYOR

Merzifon ilçesinde siparişlerin durdurulduğu metal üretimi yapılan bir fabrikada, "asrın felaketi" olarak nitelenen Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenenler için soba üretimine geçildi.

Merzifon Organize Sanayi Bölgesinde (OSB) metal parça üretimi yapılan fabrikada depremin hemen ardından siparişlere ara verildi. Fabrikada küçük boyutlu, çadır ve konteynerlerde kullanılabilecek sobaların üretimine başlandı.

İlk olarak yapılan 200 sobayı deprem bölgesine bedelsiz gönderen fabrika sahipleri, daha sonra Merzifon OSB Müdürlüğü koordinesinde hayırseverlerin desteğiyle oluşturulan bütçeyle soba üretimine devam etti.

Soğuğa karşı da mücadele veren depremzedeler için 32 personelle 24 saat mesai yapılan fabrikada, bölgedeki soba ihtiyacı tamamlanıncaya kadar üretime devam edilecek.

Fabrikanın sahibi İsmail Güler, AA muhabirine, deprem felaketine çok üzüldüklerini, depremzedelere nasıl yardım edebilecekleri konusunda Merzifon OSB Müdürlüğü ile istişare ettiklerini söyledi.

Depremlerden etkilenenlerin ısınma ihtiyacını karşılamaya karar verdiklerini belirten Güler, "Ankastre set ve davlumbazlar için metal üretimi yapıyoruz. Depremin hemen ardından bölgedeki vatandaşlarımızın yardımına koşabilmek için temaslarda bulunduk. Gerekli çizimler ve denemeleri yaptıktan sonra konteyner ev ile çadırlarda kullanılabilen soba üretimine başladık. Makinelerimiz de bu üretime uygun olduğu için bir haftadır soba üretiyoruz." dedi.

Bütün çalışanların bu işe gönül verdiğini dile getiren Güler, "Gece gündüz vardiyalı çalışarak günlük 200 soba üretimi yapıyoruz. Allah bir daha böyle bir felaketi, acıyı yaşatmasın. Büyük afetin yaralarını hep birlikte sarabilmek amacıyla böyle bir üretime geçtik. Umarım bir nebze de olsa katkı sağlayabiliriz." ifadesini kullandı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *