Göynücek’te belediye tarafından düzenlenen Geleneksel Aşure Etkinliği, ilçe meydanında geniş katılımla gerçekleştirildi. Kaymakam Osman Demirgül ve Belediye Başkanı Kemal Şahin, vatandaşlara aşure ikram etti.
Göynücek’te, Muharrem ayı dolayısıyla Göynücek Belediyesi tarafından düzenlenen Geleneksel Aşure Etkinliği, ilçe meydanında yoğun katılımla gerçekleştirildi. Etkinliğe, Göynücek Kaymakamı Osman Demirgül, Göynücek Belediye Başkanı Kemal Şahin, kurum amirleri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Program, birlik, beraberlik ve paylaşma kültürünün yaşatıldığı anlamlı bir buluşma oldu.

Aşureyle Bütünleşen Toplumsal Dayanışma
Göynücek Belediye Başkanlığı tarafından her yıl geleneksel olarak düzenlenen aşure ikramı, bu yıl da büyük ilgi gördü. Kaymakam Osman Demirgül, etkinlikte vatandaşlarla bir araya gelerek hem sohbet etti hem de kendi elleriyle aşure dağıtımı gerçekleştirdi.
Etkinlikte konuşan Kaymakam Demirgül, Muharrem ayının toplumsal dayanışma, hoşgörü ve kardeşlik duygularını pekiştirdiğini vurgulayarak şu ifadeleri kullandı:
“Aşure; farklı tatların bir araya gelerek bir bütün oluşturduğu, bizim kültürümüzde paylaşmanın, bereketin ve birlikteliğin simgesi olan özel bir lezzettir. Bu anlamlı günün, birlik ve beraberliğimizi daha da güçlendirmesini temenni ediyor, emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.”

Belediye Başkanı Şahin’den Teşekkür
Göynücek Belediye Başkanı Kemal Şahin de etkinlikte yaptığı açıklamada, ilçe halkıyla aynı sofrada bir araya gelmenin mutluluğunu yaşadıklarını ifade ederek, katılımcılara teşekkür etti.
“Aşure etkinliğimiz hem geleneklerimizi yaşatmak hem de toplumsal birlikteliğimizi pekiştirmek adına çok kıymetli. Katılım gösteren herkese ve emeği geçen personelimize şükranlarımı sunuyorum.” dedi.

Vatandaşlardan Yoğun İlgi
İlçe meydanında kurulan stantlarda kazanlarla hazırlanan aşureler, protokol üyeleri ve belediye personelleri tarafından vatandaşlara ikram edildi. Etkinliğe katılan vatandaşlar, aşurenin tadını çıkarırken aynı zamanda bu güzel geleneğin yaşatılmasından dolayı memnuniyetlerini dile getirdi.