49,8402 %-0.00
55,7652 %0.33
6.436,19 %-1.25
81.441,30 %1.23
Amasya
Kapalı
18°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Merzifon Bilgi Gazetesi GÜNDEM Çorum’a Spor Yatırımlarında Yeni Adım!

Çorum’a Spor Yatırımlarında Yeni Adım!

Çorum merkez ve ilçelerinde yapılması planlanan spor salonları, yüzme havuzları ve gençlik merkezlerinin detayları haberimizde...

Haberleri
Çorum’a Spor Yatırımlarında Yeni Adım!

Çorum’un merkez ve ilçelerinde hayata geçirilmesi planlanan spor yatırımları ve gençlik projeleri, Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Osman Aşkın Bak ile yapılan görüşmede ele alındı. Görüşmeye Gençlik ve Spor Bakanlığı Yatırım ve İşletmeler Genel Müdürü Prof. Dr. Süleyman Şahin ile Spor Toto Teşkilat Başkanı Dr. Mehmet Ata Öztürk de katıldı. Toplantıda Çorum genelinde yapılması planlanan spor tesisleri, gençlik merkezleri, kapalı spor salonları ve yüzme havuzlarına ilişkin projeler değerlendirildi.

Görüşmede Çorum merkez başta olmak üzere Sungurlu, Alaca, Oğuzlar, Bayat ve Osmancık ilçelerinde planlanan yatırımlar gündeme geldi. Projeler kapsamında ilçelerdeki spor altyapısının geliştirilmesi, gençlerin sportif faaliyetlere erişiminin artırılması ve farklı branşlarda kullanılabilecek tesislerin oluşturulması hedefleniyor.

Çorum merkezde kapsamlı bir gençlik merkezi ile modern spor tesisi yapılması planlanıyor. Gençlik merkezinin gençlere yönelik faaliyetler için kullanılması, spor tesisinin ise farklı branşlarda antrenman ve sportif çalışmaların yürütülmesine imkân sağlaması öngörülüyor.

Sungurlu ilçesi için 1.000 kişi kapasiteli modern kapalı spor salonu projesi gündeme alındı. Alaca ilçesinde ise antrenman salonlarını da içeren 750 kişilik kapalı spor salonunun yapılması planlanıyor. Oğuzlar ilçesi için 250 kişilik kapalı spor salonu ve Obruk Barajı içerisinde korunaklı yüzme havuzu projeleri değerlendirildi.

Bayat ilçesinde yarı olimpik yüzme havuzu yapılması planlanırken Osmancık ilçesi için kapalı antrenman spor salonu ve iki açık tenis kortu projesi ele alındı. Söz konusu tesislerin ilçelerdeki spor faaliyetlerinin yürütülmesi ve farklı branşlarda çalışma imkânlarının artırılması amacıyla hazırlanması öngörülüyor.

Görüşmede köyler, mahalleler ve okullara yönelik spor yatırımları da gündeme geldi. Bu kapsamda çeşitli bölgelerde semt sahaları ve halı sahaların yapılması planlanıyor. Projelerin hayata geçirilmesine yönelik değerlendirmelerin ilgili kurumlar arasında sürdürüleceği belirtildi.

Görüşmenin ardından yapılan açıklamada, Çorum’un merkezinden ilçelerine kadar farklı alanlarda spor yatırımlarının gerçekleştirilmesine yönelik çalışmaların devam edeceği ifade edildi. Açıklamada, projelerin hazırlanması ve değerlendirilmesi sürecinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Osman Aşkın Bak, Yatırım ve İşletmeler Genel Müdürü Prof. Dr. Süleyman Şahin ile Spor Toto Teşkilat Başkanı Dr. Mehmet Ata Öztürk’e teşekkür edildi.

Çorum’da planlanan projelerin tamamlanmasıyla birlikte gençlik merkezleri, kapalı spor salonları, yüzme havuzları, tenis kortları ve semt sahalarının ilçelerdeki spor altyapısına kazandırılması hedefleniyor. Yatırımların uygulama takvimi ve yapım süreçlerine ilişkin ayrıntılar ise projelerin ilerleyen aşamalarında netleşecek.
 

KAYNAK: Haber Merkezi
Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız