49,7746 %0.08
55,8683 %-0.14
6.384,76 %-0.62
80.676,00 %-1.18
Amasya
Parçalı bulutlu
11°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Merzifon Bilgi Gazetesi GÜNDEM Amasya’ya 14 Doktor Müjdesi!

Amasya’ya 14 Doktor Müjdesi!

Amasya’ya 14 yeni uzman tabip kadrosu tahsis edildi. Başvuru ve kura tarihleri belli oldu. Detaylar haberimizde...

Haberleri
Amasya’ya 14 Doktor Müjdesi!

AK Parti Amasya İl Başkanı Av. Galip Uzun, Sağlık Bakanlığının 131. Dönem Devlet Hizmeti Yükümlülüğü (DHY) kurası kapsamında Amasya’ya 14 yeni uzman tabip kadrosu tahsis edildiğini açıkladı. Merzifon, Suluova, Gümüşhacıköy, Göynücek ve Amasya merkezdeki sağlık kuruluşlarını kapsayan kadrolar için başvuruların 23-27 Ekim 2026 tarihleri arasında alınacağı, kura çekiminin ise 30 Ekim'de gerçekleştirileceği duyuruldu.

Merzifon’a 3 uzman doktor kadrosu

Açıklanan kadro listesine göre Merzifon Kara Mustafa Paşa Devlet Hastanesine 3 uzman tabip kadrosu ayrıldı.

Hastaneye beyin ve sinir cerrahisi, deri ve zührevi hastalıklar ile kadın hastalıkları ve doğum branşlarında birer uzman doktor kadrosu tahsis edildi.

Gümüşhacıköy Devlet Hastanesine anesteziyoloji ve reanimasyon ile çocuk sağlığı ve hastalıkları branşlarında 2, Suluova Devlet Hastanesine acil tıp ve tıbbi biyokimya branşlarında 2, Göynücek İlçe Devlet Hastanesine ise aile hekimliği branşında 1 uzman tabip kadrosu ayrıldı.

Amasya merkeze 6 uzman kadrosu

Amasya Sabuncuoğlu Şerefeddin Eğitim ve Araştırma Hastanesine çocuk immünolojisi ve alerji hastalıkları, genel cerrahi, kulak burun boğaz hastalıkları ve tıbbi onkoloji branşlarında 4 kadro tahsis edildi.

Ayrıca eş durumu mazereti kapsamında ortopedi ve travmatoloji ile üroloji branşlarında 2 uzman tabip kadrosu daha ayrıldı.

Başvurular 27 Ekim'de sona erecek

Paylaşılan takvime göre başvurular 23 Ekim 2026 tarihinde başladı. Başvuru süreci 27 Ekim Salı günü saat 18.00'de sona erecek.

131. Dönem Devlet Hizmeti Yükümlülüğü kurası ise 30 Ekim 2026 Cuma günü gerçekleştirilecek.

Galip Uzun’dan teşekkür mesajı

AK Parti Amasya İl Başkanı Galip Uzun, yeni uzman tabip kadrolarına ilişkin yaptığı açıklamada, “Sağlık Bakanlığımızın 131. Dönem Devlet Hizmeti Yükümlülüğü kurası kapsamında Amasya’mıza 14 yeni uzman tabip kadrosu tahsis edildi” dedi.

Uzun, “Şehrimizin sağlık altyapısını güçlendiren bu önemli kazanımda başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere, Sağlık Bakanımız Sayın Prof. Dr. Kemal Memişoğlu’na, kıymetli milletvekillerimize ve emeği geçen herkese şükranlarımı sunuyorum” ifadelerini kullandı.

Açıklamasını “Güçlü sağlık altyapısı, güçlü Amasya! Şehrimize ve kıymetli hemşehrilerimize hayırlı olsun” sözleriyle tamamladı.

KAYNAK: AK Parti Amasya İl Başkanlığı
Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız