reklam
reklam
38,7786 %0.39
43,8944 %0.27
4.143,57 % 0,97
104.516,00 %1.185
AMASYA
00:00:00
İmsak vaktine kalan
Amasya
Kapalı
18°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Ara
Merzifon Bilgi Gazetesi GÜNDEM DİYANET-SEN İLÇE BAŞKANINA BİR TEPKİDE GÜL'DEN

DİYANET-SEN İLÇE BAŞKANINA BİR TEPKİDE GÜL'DEN

Haberleri

CHP Merzifon İlçe Gençlik Kolları Başkanı Doğancan Gül, Diyanet-Sen Merzifon İlçe Başkanı Hüseyin Kayıkçı’nın, lise mezuniyet törenlerine ilişkin olarak yapmış olduğu “Liselilerin mezuniyet programları erotizme dönüştü” şeklindeki gayriahlaki açıklamasını esefle karşıladığını belirtti.

Doğancan Gül yaptığı basın açıklamasında: "Genç arkadaşlarımızın kılık-kıyafetine karışma ve kıyafet üzerinden “ahlak bekçiliği” yapma kimsenin haddi değildir. Ülkemizde kadın kimliği ve kadının kıyafeti üzerinden siyaset yapmanın kimseye faydası olmamıştır. Bu şekilde halkımızın bir kesimi üzerinde baskı oluşturma girişimlerine de halkımız bu zamana kadar izin vermediği gibi bundan sonraki süreçte de izin vermeyecektir.

Ensar Vakfı’nda çocuklarımız tecavüz ve istismara maruz kaldığında ses çıkarmayanlar, “bir kereden bir şey olmaz” düşüncesini savunanlar; genç arkadaşlarımızın en mutlu günlerinde giymiş olduğu kıyafeti dahi “ahlak yoksunluğu” olarak lansetme gayreti içerisine girmişlerdir. Kıyafet üzerinden dahi “erotizm” algısı yaratma cüretini kendilerinde görmüşlerdir.

Önemli olan insana, insan gözü ile bakabilmektir; önemli olan insanlıktır, insan sevgisidir. Kadının kimliği ve kıyafeti üzerinden söz söyleyerek, “erotizm” çağrıştırdığını ifade etmenin de iyi niyetle bağdaşmadığı ortadadır. Şayet insana, insan gözü ile bakılır ise kadının kıyafeti, size hiçbir şey çağrıştırmaz. Ancak kadının kıyafeti size başka bir şey çağrıştırıyor ise o zaman insanın biraz da kendisini ve düşüncesini sorgulaması gerekir. Ahlakı, dış görünüşten ibaret görenler bilmedir ki ahlak insanın içindedir, düşüncesindedir, vicdanındadır. Takdir kamuoyunundur." ifadelerini kullandı.

KAYNAK: Meryem Altunay
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *