İçişleri Bakanı Mustafa Çiftçi, Adalet Bakanı Akın Gürlek ile Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Osman Aşkın Bak’ın başkanlıklarında “Spor Güvenliği Toplantısı” gerçekleştirildi. Videokonferans yöntemiyle düzenlenen toplantıya 81 ilin valileri katılım sağladı.
Amasya Valisi Önder Bakan da ilgili kurum amirleriyle birlikte toplantıya katılarak spor müsabakalarında güvenliğin sağlanmasına yönelik değerlendirmeleri takip etti. Toplantıda karşılaşmalar öncesinde, sırasında ve sonrasında alınacak güvenlik tedbirleri ayrıntılı olarak ele alındı.

Spor Müsabakalarındaki Tedbirler Görüşüldü
Toplantıda stadyumlar ve spor salonlarının çevresinde uygulanacak güvenlik önlemleri, taraftar giriş ve çıkışlarının kontrollü şekilde gerçekleştirilmesi, kurumlar arasındaki koordinasyon ve muhtemel olaylara karşı alınacak tedbirler değerlendirildi.
Spor organizasyonlarının huzur ve güven ortamında yapılabilmesi amacıyla emniyet, jandarma, adliye, gençlik ve spor teşkilatı ile diğer ilgili kurumların iş birliği içerisinde hareket etmesinin önemine dikkat çekildi. Taraftarların güvenliğinin sağlanması, şiddet ve düzensizliğin önlenmesi ile sporun centilmenlik ruhuna uygun ortamların oluşturulması toplantının öne çıkan gündem maddeleri arasında yer aldı.
Vali Bakan ve Kurum Amirleri Katıldı
Amasya Valisi Önder Bakan, toplantıya kentte spor güvenliğinden sorumlu ilgili kurumların amirleriyle birlikte katıldı. Amasya’da düzenlenecek spor müsabakaları öncesinde alınması gereken tedbirlerin merkezi kurumlarla koordineli şekilde sürdürüleceği belirtildi.
Amasya Valiliğinden yapılan açıklamada, “İçişleri Bakanımız Sayın Mustafa Çiftçi, Adalet Bakanımız Sayın Akın Gürlek ile Gençlik ve Spor Bakanımız Sayın Dr. Osman Aşkın Bak’ın başkanlıklarında videokonferans aracılığıyla, il valilerinin de katılımıyla ‘Spor Güvenliği Toplantısı’ gerçekleştirildi” ifadelerine yer verildi.
Toplantının ardından Amasya’daki spor organizasyonlarında güvenliğin en üst düzeyde sağlanmasına yönelik çalışmaların kararlılıkla devam edeceği kaydedildi.
