Yapılan açıklamada, AK Parti Merzifon Kadın Kolları’nın haftalık yönetim kurulu toplantısında gündem maddelerinin ele alındığı, teşkilat faaliyetlerinin değerlendirildiği ve önümüzdeki süreçte yapılacak çalışmaların planlandığı ifade edildi. Toplantının ardından ise Amasya İl Kadın Kolları Başkanı Mesudiye Altun Gürlevik öncülüğünde hazırlanan “Dijital Okuma Yazma Kursu” programına katılım sağlandı.

Kadınların dijital dünyada daha aktif ve bilinçli bireyler olmalarını amaçlayan eğitim programında, temel dijital beceriler, internet kullanımı, güvenli erişim ve teknoloji okuryazarlığı gibi konuların ele alındığı öğrenildi. Eğitim sayesinde katılımcıların dijital platformları daha etkin kullanmalarının hedeflendiği belirtildi.
AK Parti Merzifon Kadın Kolları Başkanı Nilüfer Şahin Özdemir, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, “AK Parti kadın kolları olarak haftalık yönetim kurulu toplantımızı gerçekleştirdik. Ardından Amasya İl Kadın Kolları Başkanımız Mesudiye Altun Gürlevik önderliğinde hazırlanan dijital okuma yazma kursuna katıldık” ifadelerini kullandı.
Kadınların sosyal ve dijital hayata daha güçlü katılımını destekleyen bu tür eğitim faaliyetlerinin önemine vurgu yapan Özdemir, teşkilat olarak hem saha çalışmalarını hem de eğitim faaliyetlerini eş zamanlı olarak sürdürmeye devam edeceklerini belirtti.
Gerçekleştirilen toplantı ve eğitim programının, hem teşkilat içi koordinasyonu güçlendirdiği hem de kadınların bilgi ve becerilerini artırmaya katkı sunduğu ifade edildi. AK Parti Merzifon Kadın Kolları’nın önümüzdeki süreçte de benzer çalışmalarla sahada aktif olmaya devam edeceği kaydedildi.
