44,9005 %0.06
52,8501 %-0.17
6.836,25 % -1,69
75.876,91 %0.57
Amasya
Açık
15°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Ara
Merzifon Bilgi Gazetesi Galeriler GÜNDEM Çorum’da Esnaf İsyanı: “Kazanamıyoruz, Ayakta Kalamıyoruz!”

Çorum’da Esnaf İsyanı: “Kazanamıyoruz, Ayakta Kalamıyoruz!”

CHP Çorum İl Başkanı Dinçer Solmaz, esnaf ziyaretlerinde ekonomik kriz ve yüksek maliyetlere dikkat çekti. Detaylar haberimizde…

Haberleri
Çorum’da Esnaf İsyanı: “Kazanamıyoruz, Ayakta Kalamıyoruz!” 1

Çorum’da ekonomik sıkıntılar esnafın gündemindeki yerini korurken, sahaya inen Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) heyeti vatandaşın nabzını tuttu. Dinçer Solmaz öncülüğünde gerçekleştirilen esnaf ziyaretlerinde, işsizlik, durgunluk ve artan maliyetler en çok dile getirilen sorunlar arasında yer aldı.

 

1 / 7
Çorum’da Esnaf İsyanı: “Kazanamıyoruz, Ayakta Kalamıyoruz!” 2

CHP Çorum İl Başkanı Dinçer Solmaz, beraberindeki parti yöneticileriyle birlikte Karakeçili Mahallesi ve Albayrak Caddesi’nde esnafla bir araya geldi. Ziyaretlere CHP Merkez İlçe Kadın Kolları Başkanı Serap Meriç ile il ve ilçe yöneticileri de katıldı. Esnafa “hayırlı işler” dileklerini ileten heyet, yaşanan ekonomik sorunları yerinde dinledi.

 

 

2 / 7
Çorum’da Esnaf İsyanı: “Kazanamıyoruz, Ayakta Kalamıyoruz!” 3

Ziyaretlerde konuşan esnaf, hayat pahalılığının her geçen gün arttığını, kiraların, Bağ-Kur ve SGK primlerinin yükseldiğini belirterek iş yapamaz hale geldiklerini ifade etti. Artan giderler karşısında gelirlerin yetersiz kaldığını dile getiren esnaf, özellikle vergi ve sigorta primlerine yönelik faiz yükünün kaldırılmasını ve borçların yeniden yapılandırılmasını talep etti.

 

 

3 / 7
Çorum’da Esnaf İsyanı: “Kazanamıyoruz, Ayakta Kalamıyoruz!” 4

CHP İl Başkanı Dinçer Solmaz ise yaptığı açıklamada, Türkiye’de ekonomik sorunların giderek derinleştiğini belirterek, “Halkın gündemi geçim derdiyken, iktidarın gündeminin halktan kopmuş olması artık herkes tarafından görülüyor” dedi.

 

Solmaz, ekonomide yaşanan olumsuzlukların bedelini doğrudan vatandaşın ödediğini vurgulayarak, üretim yerine rant odaklı politikaların tercih edilmesinin ülkeyi geriye götürdüğünü ifade etti. “Ekonomideki çöküşün bedelini halk ödüyor” diyen Solmaz, esnafın, çiftçinin ve vatandaşın borç yükü altında ezildiğini dile getirdi.

4 / 7
Çorum’da Esnaf İsyanı: “Kazanamıyoruz, Ayakta Kalamıyoruz!” 5

Kamu alacaklarına yönelik faizlerin esnafı zor durumda bıraktığını belirten Solmaz, “Bugün esnafın borcu değil, faizi var. Bu yük artık taşınamaz hale geldi” ifadelerini kullandı.

 

Solmaz, çözüm önerilerini de sıralayarak kapsamlı bir yapılandırma çağrısında bulundu. Vergi, SGK primleri, trafik cezaları, tarımsal krediler ve diğer kamu alacaklarını kapsayan geniş bir düzenlemenin hayata geçirilmesi gerektiğini belirtti. Birikmiş faizlerin silinmesi, yalnızca ana borcun esas alınması ve en az 36-48 ay vadeli ödeme kolaylığı sağlanması gerektiğini vurguladı.

 

Ayrıca yapılandırmaya başvuran mükellefler üzerindeki e-haciz, yurt dışı çıkış yasağı ve benzeri kısıtlamaların kaldırılması gerektiğini ifade eden Solmaz, esnafın yeniden ekonomik sisteme kazandırılmasının önemine dikkat çekti.

5 / 7
Çorum’da Esnaf İsyanı: “Kazanamıyoruz, Ayakta Kalamıyoruz!” 6

“Devlet tahsilat yapmak istiyorsa önce yolu açmalı” diyen Solmaz, vatandaşın borcunu ödemek istediğini ancak mevcut şartlarda bunu başaramadığını söyledi. Esnafın dükkanını kapatmak değil, üretmek istediğini belirten Solmaz, ekonomik düzenlemelerin gecikmeden hayata geçirilmesi gerektiğini ifade etti.

6 / 7
Çorum’da Esnaf İsyanı: “Kazanamıyoruz, Ayakta Kalamıyoruz!” 7

Çorum’da gerçekleştirilen esnaf ziyaretleri, ekonomik sıkıntıların sahadaki yansımalarını bir kez daha gözler önüne sererken, çözüm beklentisinin her geçen gün daha da arttığını ortaya koydu.

7 / 7
KAYNAK: Haber Merkezi
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *