47,5976 %0.01
54,9550 %-0.2
6.259,63 % 0,03
64.736,08 %1.985
Amasya
Az bulutlu
21°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Merzifon Bilgi Gazetesi Videolar GÜNDEM Tahtasız’dan TMO’ya Sert Çağrı: Çiftçinin Alın Teri Yok Pahasına Satılıyor

Tahtasız’dan TMO’ya Sert Çağrı: Çiftçinin Alın Teri Yok Pahasına Satılıyor

Yeni Parti Çorum Milletvekili Mehmet Tahtasız, hububat piyasasına müdahale edilerek açıklanan fiyatların korunmasını istedi. Detaylar haberimizde…

Yeni Parti Çorum Milletvekili Mehmet Tahtasız, çiftçilerin yaşadığı ekonomik sorunlar ve hububat alım fiyatları üzerinden hükümete ve Toprak Mahsulleri Ofisine sert eleştiriler yöneltti. Üreticinin artan maliyetler ve borç yükü altında ezildiğini belirten Tahtasız, tarım politikalarının yeniden gözden geçirilmesi çağrısında bulundu.

 

Türkiye’de çiftçilerin toplam borcunun 1 trilyon 439 milyar lirayı aştığını ileri süren Milletvekili Tahtasız, yüksek enflasyona rağmen TMO’nun hububata yaptığı fiyat artışının yetersiz kaldığını savundu. Söz konusu tablonun üreticileri ekonomik açıdan zor durumda bıraktığını ifade etti.

 

“Tüccar Ürünü Düşük Fiyata Alıyor”

 

Açıklanan buğday fiyatının ton başına 16 bin 500 lira olduğunu hatırlatan Tahtasız, piyasada alımların bu rakamın çok altında gerçekleştirildiğini söyledi. TMO’nun piyasada yeterince etkin olmaması nedeniyle tüccarların buğdayı 11 bin ile 13 bin lira arasında satın aldığını öne sürdü.

 

Üreticinin elde ettiği gelirin nakliye ve üretim masraflarını dahi karşılamakta yetersiz kaldığını dile getiren Tahtasız, çiftçilerin üretimden uzaklaşma tehlikesiyle karşı karşıya olduğunu belirtti.

 

Hükümete ve TMO’ya Müdahale Çağrısı

 

Milletvekili Mehmet Tahtasız açıklamasında, “Alın teri yok pahasına satılıyor. Bu çarpık düzene dur deyin. Türkiye’de tarım can çekişiyor. Enflasyon yüzde 35 iken TMO’nun hububata reva gördüğü yüzde 22’lik zam, çiftçiyi bile bile iflasa sürüklemektir” ifadelerini kullandı.

 

Hükümete ve Toprak Mahsulleri Ofisine seslenen Tahtasız, “Kendi açıkladığınız fiyata sahip çıkın, bu piyasa vurgununa derhal müdahale edin. Çiftçiyi ezen değil, yaşatan millî bir tarım politikası şart” dedi.

 

Tahtasız, üretimin sürdürülebilmesi için çiftçinin maliyetlerini karşılayan ve emeğinin karşılığını almasını sağlayan politikaların hayata geçirilmesi gerektiğini vurguladı.

KAYNAK: Haber Merkezi
Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız