Anahtar Partisi Amasya İl Başkanı Aziz İbrahim Poyraz, İstanbul’un Fethi’nin 572’nci yıldönümü dolayısıyla basın açıklaması yaptı.
Tarihin akışını değiştiren büyük zaferin sadece bir geçmiş hatırası olmadığını, bugünün ve yarının sorumluluğu olduğunu dile getiren Anahtar Parti Amasya İl Başkanı Aziz İbrahim Poyraz, “29 Mayıs 1453, sadece bir şehrin değil, bir çağın değiştiği gündür dedi.
Anahtar Parti Amasya İl Başkanı Aziz İbrahim Poyraz yaptığı basın açıklamasında, “Aradan yaklaşık 600 yıl geçmesine rağmen İstanbul’un fethinden gururlanıyoruz. Çünkü İstanbul; Türk’ün kararlılığının, plân yapınca neleri başarabileceğinin, stratejik aklının ve iman gücünün destanıdır. İstanbul, 1.000 yıldır süregelen Roma İmparatorluğu’nun İslam karşısında diz çöküşünün sembolüdür. Ve evet, İstanbul; bir ordunun ve Kutlu Komutanı’nın, Hz. Peygamber’in müjdesine mazhar olmasının liyakat nişanıdır” dedi.
“Fethin İtibarı Uygulamayla Korunur”
İl Başkanı Poyraz, güncel gelişmelere de vurgu yaparak şunları söyledi: “Bugün, Patriğin dünyanın güçlü ülkelerini yeniden İstanbul'u fethe açıkça davet ettiği bir dönemde yaşıyoruz. Bu ortamda, fethin itibarını sözle değil, uygulama ile korumak gerektiğine inanıyoruz. İstanbul’u fetheden o ruhu yaşatmak, sadece tarihle övünmek değil; aynı kararlılıkla değerlerimizi, inancımızı ve bağımsızlığımızı korumaktır.”
“Ayasofya, Fethin Kalbidir”
İl Başkanı Poyraz: “Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi’nin yeniden ibadete açılması milletimiz için tarihî bir gurur ve manevî bir diriliştir. Ancak Danıştay kararı ve Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile ‘Camiî’ statüsünde olan, ibadet için ayrılan yerlerin sergi alanına dönüştürülmesi ve bu bölgelere girişin ücretli hale getirilmesi, ne fethin ruhuyla ne de Cumhurbaşkanının daha önceki beyanlarıyla bağdaşmaktadır. Ayasofya bir taş yapılar bütünü değil; milletin iradesinin, tarihine ve inancına olan sadakatinin yaşayan nişanesidir. Bu kutlu mabede erişimin sınırlanması, fethin bugüne taşınmış mührüne gölge düşürür. Ayasofya, sadece bir cami değil; İstanbul’un fethinin hâlâ atan kalbidir.”
“Geleceğe Fetih Ruhuyla Yürüyeceğiz”
Anahtar Parti Amasya İl Başkanı Aziz İbrahim Poyraz açıklamasının sonunda: “İstanbul, bir milletin idealinin ete kemiğe bürünmüş halidir. Bizler bu ideali, sadece geçmişin şanlı hatıralarında değil, geleceğin adaletli, güçlü ve özgür Türkiye’sinde yaşatmak zorundayız. İstanbul’un fethi kutlu olsun. Allah milletimizin birliğini, dirliğini ve izzetini daim eylesin” ifadelerine yer verdi.

KAYNAK: Alperen Güley

Göç İdaresi Başkanlığı Yetkilisinden Vali Önder Bakan’a Ziyaret
#GENEL / 29 Mayıs 2025

Tunç’tan Sert Çıkış: "Zulümde Yarışıyorlar!"
#SİYASET / 29 Mayıs 2025
Yorumlar
*
Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *