Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Amasya Milletvekili Reşat Karagöz, yaptığı yazılı açıklamayla Türkiye’nin ekonomik tablosuna sert eleştiriler yöneltti. Karagöz, 2026 yılına girilirken vatandaşların geçim sıkıntısının her geçen gün derinleştiğini belirterek, mevcut ekonomik politikaların halkı yoksullaştırdığını ifade etti.
Milletvekili Karagöz, pazara çıkan vatandaşların eli boş döndüğünü, kira ödeyen ailelerin ise sofrasından kısmak zorunda kaldığını dile getirdi. Halkın alım gücünün ciddi şekilde düştüğünü vurgulayan Karagöz, temel gıda ürünlerine erişimin dahi zorlaştığını belirtti. Açıklamasında, “Halkın sofrası küçülürken, sarayın harcaması büyüyor. Bu tablo adaletsizliğin en açık göstergesidir” ifadelerine yer verdi.
Asgari ücret ve emekli maaşlarına da değinen Karagöz, mevcut ücretlerin yaşam koşulları karşısında yetersiz kaldığını söyledi. Asgari ücretin en az 39 bin TL olması gerektiğini savunan Karagöz, emekli maaşlarının da asgari ücret seviyesine yükseltilmesinin zorunlu hale geldiğini ifade etti. Emeklilerin yıllarca çalışarak bu ülkeye hizmet ettiğini hatırlatan Karagöz, bugün emeklilerin temel ihtiyaçlarını karşılamakta zorlandığını belirtti.
İktidarın ekonomi yönetimini eleştiren Karagöz, “Bu ülkeyi yönetenler ya bu tabloyu kabul edip istifa edecek ya da emeklinin, işçinin, emekçinin alın terinin hakkını verecek” dedi. Açıklamasında sosyal adalet vurgusu yapan Karagöz, halkın refahını önceleyen politikaların hayata geçirilmesi gerektiğini dile getirdi.
