44,2795 %0.22
50,5902 %-0.78
7.136,03 % -0,98
70.669,36 %-0.915
Amasya
Açık
11°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Ara
Merzifon Bilgi Gazetesi SİYASET Amasyalı Vekil OECD Zirvesinde

Amasyalı Vekil OECD Zirvesinde

CHP Amasya Milletvekili Reşat Karagöz, Paris’te düzenlenen OECD Küresel Parlamenter Ağı toplantılarına katılarak Türkiye’yi temsil etti. Detaylar haberimizde...

Haberleri

CHP Amasya Milletvekili Reşat Karagöz, Fransa’nın başkenti Paris’te gerçekleştirilen OECD Küresel Parlamenter Ağı toplantılarına katıldı. Üç gün süren program kapsamında düzenlenen oturumlarda küresel ekonomiden enerji politikalarına kadar birçok önemli başlık ele alındı.

Toplantılarda dünyanın farklı ülkelerinden parlamenterler ve uzmanlar bir araya gelerek güncel küresel konular üzerine değerlendirmelerde bulundu. Milletvekili Reşat Karagöz de gerçekleştirilen oturumlarda yer alarak Türkiye’yi temsil etti.

Karagöz, toplantılarda küresel ekonomi, enerji politikaları, kritik madenlerin değer zinciri, demografik değişimler ve emeklilik sistemleri gibi konuların ele alındığını belirtti. Bu başlıklarda yapılan değerlendirmelerin ülkeler arası iş birliği ve politika geliştirme açısından önemli olduğunu ifade etti.

Toplantı programı kapsamında farklı ülkelerden parlamenterler ve temsilcilerle çeşitli temaslar da gerçekleştirildi. İkili görüşmelerde karşılıklı deneyimlerin paylaşılması ve ortak çalışma alanlarının geliştirilmesine yönelik değerlendirmeler yapıldı.

Konuya ilişkin açıklamada bulunan CHP Amasya Milletvekili Reşat Karagöz, üç gün süren yoğun programın verimli geçtiğini belirterek şu ifadeleri kullandı:

Paris’te gerçekleştirilen OECD Küresel Parlamenter Ağı toplantıları kapsamında yürüttüğümüz üç günlük programımızı bugün tamamladık. Bu süreçte küresel ekonomi, enerji politikaları, kritik madenlerin değer zinciri, demografi ve emeklilik sistemleri gibi birçok önemli başlıkta yapılan oturumlara katıldık. Farklı ülkelerden parlamenterler ve uzmanlarla görüş alışverişinde bulunma fırsatı bulduk.”

Karagöz, ayrıca çeşitli ülkelerin milletvekilleri ve temsilcileriyle yapılan ikili görüşmelerde ortak çalışma alanlarının geliştirilmesine yönelik verimli değerlendirmeler yapıldığını ifade etti.

CHP’li Karagöz, uluslararası platformlarda Türkiye’yi temsil etmeye devam edeceklerini belirterek, “Türkiye’yi temsil ettiğimiz bu platformda ülkemizin perspektifini anlatmaya ve uluslararası iş birliklerini geliştirmeye devam edeceğiz” dedi.
 

KAYNAK: Haber Merkezi
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *