İNSANOĞLU NE YAPACAK?
İnsanoğlu yaşamını çevresine göre düzenlemeye mecbur kılınmıştır. Ben bunu yaparsam beni ayıplarlar bunu yapmamalıyım der gibi kendini tecrit etmeden geri kalmayacaktır.
İlk okulda okurken duvarlara asılı duran ilkbahar-Yaz-Sonbahar-Kışı hiç unutmadık bu nedenle de her mevsimi ayrı ayrı sevmek lazım. Kışın soğukluğunun verdiği miskin donukluğunu, sonbahar da dökülen yaprakların hüznünü, İlkbahar da yeşeren yapraklarla uyanan kuş seslerinin coşkusunu, yaz mevsimin de ise hava sıcaklığını yapacağımız tatilin planlarını yazıp çizmeye başladık.
Çünkü yaşadığımız günlerin tümünü çalışmaya değil bir kısmını da kendimize ayırabildiğimiz her zaman dilimi ruhumuzun ilacı gibi olacaktır.
Zamanımız kısıtlı ve bu dünya bize kalıcı olduğumuzu öğretiyor. Bedenlerimizin kaybolacağının farkına vardığımızda sadece toprak olacağımızın bilincine varacağız belki de. Miras kavgaları sonucu kardeşin kardeşe düşman olması mantıklı mı? Ama oluyor işte. Onun için ne diyor bu dünya da mal bıraktın kavga ile niza ile düştük o dünya da malın varsa sat baba boşuna demiyor Keşke olmasa… Acaba vicdan muhasebemiz mi zayıf?
Düşünün kü iki komşu aynı ürünleri satıyor içeri giren müşteri yanda da var birde oraya bakalım dediğimizde komşusunun malının kalitesiz olduğunu görmekten geri kalmayacağız. Oysa ki ölümlü dünya da peki paylaşılamayanın tam olarak ne olduğunu biliyor muyuz hayır.?,
Ülke sınırları var. Her ülke kendi doğrularını yaşıyor ve o doğrulara uygun da yönetiliyor. Başka ülkenin insanıyla aramızda kültür, gelenek ve görenek olarak uyumsuzluk var. Bunları yadırgamamak gerekir di çünkü onun kültürü gelenek ve göreneklerinin farklı olması normaldir. Ailesinin geçmişinden gelen kültürü korumakla mecbur tutar kendisini.
Ülkeyi neresinden tutsak elimizde kalıyor. Sağlık hizmetimiz, doktorlarımız iyi diyoruz. Fakat hastanelerden randevu alamıyoruz. Peki bu durumda ne yapacaktır insan oğlu tedavisini nasıl yaptıracaktır. Bir kaç gün önce bir yakınımı devlet hastanesine zar zor randevu bularak götürdüm. Gittiğimizde hastane çok kalabalıktı. Bankoların önünde bekleyen kişilerin çoğu randevusuz muayene olabilir miyiz diye şansını deniyordu. Maalesef randevusuz bakılamadılar. Çünkü doktor sayısı yetersiz.
Mazot geçen yıl 7 liradan bugün olan seviyesine çıktı. Bu seviye yarın daha da fazla olacak. Dün 1 lira inen motorine bu gece 81 kuruş zam geri iade edilerek bir günlük sevincini kursaklarında bırakmadılar mı?
Otobüsler şehirler arası nasıl gidip gelecek? Sebze ve meyve taşıyan kamyonlar nasıl yola çıkacak? En önemlisi çiftçi nasıl üretecek? Kısacası ekonomi nasıl canlanacak insanlar ucuz yiyeceğe ne zaman kavuşacak.