reklam
reklam
38,4584 %-0.08
43,7283 %-0.06
3.985,72 % -2,08
96.140,00 %1.215
AMASYA
00:00:00
İkindi vaktine kalan
Amasya
Kapalı
14°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Ara

ÇAĞDAŞ DÜNYA BU MU?

YAYINLAMA:

Çağdaş dünya dediğimiz, insan haklarının konuşulduğu, insanın yaşamı ülkelerin Anayasaları tarafından güvence altına alındığı parlamentolarda ve sosyal medyada yazılıp çizilirken Ukrayna'da ölen çoluk çocuk onların yaşamları ne oldu.

Evlerini terk edip yabancı ülkelere sığınmacı gittiklerinde onların evleri toprakları ne oldu. Aslında bunları oturup çok sıkıca düşünmek lazım değil mi?

Bakınız  24.02.2022 tarihinde Rus Lider Putin’in vur emriyle Ukrayna’nın işgali başladı ve halen devam etmektedir. Ülkelerin buğday ambarı olan bu ülke ne yazık ki ülkesinde ki buğday ambarlarını dağıtamaz duruma geldiği gibi insanlar yavaş yavaş açlığa doğru gitmedi mi yine aklı selim bir kaç devlet adamının girişimleri ile  buğdayın Karadeniz den geçmesine sebep olan Cumhurbaşkanımızı da kutlamak gerekir.

          Savaşın resmen başlamasıyla birlikte Ukrayna’da sıkı yönetim ve seferberlik ilan edilmişti. Ukrayna'da birçok kent bombalandı. Bazı siviller ülkeden kaçmak için sınıra akın etti ve ülkeyi terk etti. Kalanlar ise sığınaklara sığındı. Tüm dünya olup biteni endişe içinde izlerken ABD ve Batı ülkeleri ise Rusya'ya yaptırım uygulayacaklarını açıkladı. Kreşleri, okulları, hastaneleri, doğumhaneleri, yetimhaneleri, sivillerin evlerini bombalamaktan çekinmeyen Rusya çok sayıda yıkıma, ölüme ve tahribata neden oldu. Ukrayna Devlet Başkanı Volodymyr Zelenskiy ise kanının son damlasına kadar savaşacağını, Kiev’den ayrılmayacağını, devletini ve bağımsızlığını korumaktan asla vazgeçmeyeceğini belirterek halkının yanında savaşmayı sürdürdü. Savaşın ilerleyen günlerinde Rusya, Ukrayna’daki yaklaşık üç bin askeri tesisi imha etti. Rus bombardımanı aynı zamanda Çernobil'de bir radyoaktif atık deposuna çarptı. Füzelerin depoyu patlatmasının ardından radyasyon seviyelerinde anormal bir artış tespit edildi.

           Savaşın devam eden şu anki kısmında ise Rusya, Ukrayna'da ilk defa Kinjal hipersonik füzesi kullandığını açıkladı. Rusya Savunma Bakanlığı Ukrayna'nın Luhansk bölgesindeki toprakların yüzde 90'ının ele geçirildiğini bildirirken, Ukrayna da Rus ordusunun 14 bin 400 askerini, 95 uçağını, 115 helikopterini ve 466 tankını kaybettiğini açıkladı.

          Sosyolojik olarak bu savaştan çıkarılacak dersler çok fazla elbette. Bağımsız bir ülkeyi kanlı bir işgalle yok etmek, 2. Dünya Savaşı’nın karanlığını tüm dünyaya bir kez daha yaşatmak Rusların alnından silinmeyecek bir kara leke olarak kalacak gibi gözükmekte.  Rus toplumu da kendi hataları ile yüzleşecektir, uluslar arası toplumdan soyutlanmama için adımlar atacaktır diye umuyorum.  Bilhassa yaptırımlar neticesinde ekonomik olarak çöken Rusya’nın kamuoyu baskısıyla Putin’i masaya doğru itmesini ummaktayım.  Ukrayna’daki yıkım ise tek taraflı değildir elbette. ABD ise ekonomik yaptırımlar ile Rusya’nın zayıflamasını istiyor ve amaç ediniyor. Biz Türk milleti ise hiçbir masumun canı yanmasın isteriz, her zaman mazlum olanın yanında yer alırız. Ancak aynı zamanda meseleye yalnızca Türkiye’nin menfaatleri çerçevesinde yaklaşmamız gerektiğini de unutmamamız gerekir.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *