reklam
reklam
38,5454 %0.26
43,7183 %0.38
4.040,99 % 0,92
96.743,78 %1.629
AMASYA
00:00:00
İkindi vaktine kalan
Amasya
Açık
12°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Ara

BİZ ÇOK OKUDUK

YAYINLAMA:

Bizim talebelik yıllarımız çok güzel geçti, çok değerli öğretmenler tarafından okutulduk, dershanemiz yoktu ama öğretmenlerimiz birer daha idi 7/24 bizimle ilgilenirlerdi. Bakıyorum geçmişe o dönem okuyan tüm arkadaşlarımız çok değerli üniversiteler bitirdiler. Ülkenin kaderini oynayacak mevkilere geldiler. Çünkü -40 derecede okumaktan başka bir şeyimiz yoktu, çalışacak fabrikamız yoktu, babamızında iş yeri yoktu tek çaremiz okumaktı.

68 Kuşağı olarak bizler çok okuduk desem yalan olmaz nedeni çok basit yapacak başka işimiz yoktu. TV, Bilgisayar, oyun konsolları yoktu. Tek yaptığımız illerimizde bulunan kütüphanelere gidip o paha biçilmez eserleri okumak olmuştu.

İyiki de okumuşuz, yeni nesille kendimi kıyaslama bile istemiyorum gününün 4.5 saatini telefonuyla oynayan nesil beni ürkütmüyor desem yalan olur.

Bizim öğretmenlerimiz okumanın faydalarını iler ki yaşlarınızda göreceksiniz dediğinde pek bir şeyler anlamamıştık ama şimdi düşündüğümüzde okumanın geçici bir heves değil bir ilgi alanı, köklü bir alışkanlık olduğunu gördük belki de hayatımızdaki başarının tek sırrı okumak olduğunu anlamış olduk.

Kitabın insan yaşamında çok büyük yeri olduğu gerçeği yaşadıkça anlaşılmakta olup insana bir can yoldaşı arkadaş iyi bir dost olduğunu anlarsınız.

Öğretmenlerimiz bize okuyun da ne okursanız okuyun en az haftada bir kitap okumaya gayret edin, nasılsa zaman geçtikçe neyi okuyacağınıza kararı kendiniz vereceksiniz derdiler.

Öncelikle okuyan insan ruhunu geliştirir, zihnini açar, zekasını geliştirir, kısacası kişilik kazanır. Böylece sanattan zevk alır, kültürden kendisine düşen nasibini alır.

Kitap okuyan insanın olaylara bakışı bile değişiktir. Hayata tek pencereden bakmaz, kendisinin yeteneklerini keşfeder.

Okumak insana yaşam arzusu sağlar keyif verir, okumak bir tutku olur insanda insanı dinlendirir. Başka dünyaları tanıtır onların kültürlerini öğretir.

Kısacası okumanın yaşı olmadığı gibi geçmişi ve geleceği iyi değerlendirmek için okumak şarttır diyorum. Yeni nesi kitap okumayı angarya görüyorsa bari bilgisayarın başına geçtiğinde ilk işi günlük haberleri okumalı yoksa yarışma programına katıldığında eşeğin yavrusunun sıpa olup olmadığı endişesi karşısında kendisini topluma küçük düşüreceğini bilmelidir.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *