reklam
reklam
38,4337 %0.03
43,7637 %-0.12
4.087,61 % -0,30
93.608,69 %-1.394
AMASYA
00:00:00
Güneş vaktine kalan
Amasya
Az bulutlu
8°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Ara

ŞİDDET KAÇ ÇEŞİTTİR?

YAYINLAMA:

İlle de birisini dövmek midir şiddet, yalan, sessizlik, hakaret, aldatmakta acıtır insanı bu da bir şiddettir.

Duygusal şiddete uğrayan kişinin kalbinin derinliklerinde aldığı darbe, fiziksel şiddetten daha acıdır ne yazık ki bu acının adli kurumlarda suç kabul edilmediği bu nedenle de cezasının olmadığını görürüz.

Dalgın gözlerle bakan hafif sessiz olan insanların duygusal şiddete uğradığı kesin olduğu gibi bu tür insanlarda özgüven zayıflığı olduğu bilinir. İnsanların genellikle nazik insanlar oldukları için kendilerini sıklıkla suçladıkları görülür.

Yaşadığımız toplumda ise aile baskısı da dediğimiz böyle şeyler kesin olarak yapmayınız çünkü günahtır, ayıptır gibi sözlerle aile bireylerinin bu hareketleri duygusal şiddeti körüklemekten geri kalmaz.

Dışarıdan çok sevimli evine bağlı ilgili birey imajı veren bazı kişiler ise evlerinde eşine ve çocuklarını baskı ve şiddeti uygulamaktan da geri kalmazlar.

Kendinde kompleksi olan bir öğrenciyi düşünün bu şahıs karşısındaki insanlara lakap takmakta onları küçülterek kendi kompleksini yenmeye çalışarak adete bir duygusal şiddet uygulamayı devam eder.

Duygusal şiddete uğrayan insanların korku içinde yaşadıkları, depresyon bulgularıyla karşı karşıya kaldıkları, bu tür insanlarda aile ilişkileri bozulur, yorgunluk, uykusuzluk görüldüğü gibi öfkelerini kontrol altında tutamadıkları bir gerçektir. Ne yazık ki sosyal şiddete uğrayan kişilerin mağdur oldukları hayata baş kaldırmaları, böylece insan onurunun bedeli olmadığını bu onurunda şiddete teslim edilmemesi gerekir. İnsanın sağlıklı ilişki kurabileceği duygusal şiddete bulaşmadan akıl ve sevgiyle her şeyi çözebileceği kesindir. Sevgi saygının çözemeyeceği hiçbir şey yoktur. Okullarımızda 8 sınıf öğrencileri ile 12 sınıf öğrencilerinin uyum sorunlarının olduğunu unutmamak gerekir, yönetici ve öğretmenlerin bu öğrencilere rehberlik ederek duygusal ortamda zamanlarını geçirmelerini sağlamaları gerekmektedir.

Bu nedenle her gün öldürülen kadınlarımızı karşı sosyal devlet politikalarının sağlıklı yürütülmesini sağlayarak şiddetin olmadığı bir toluma uyanmak dileği ile bir yaşam diliyorum.

 

 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *