Suluova İlçe Müftülüğü Gençlik Koordinatörlüğü, Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından örnek projeler arasında gösterilen “Gökteki Yıldızları Okuyorum” projesini bu yıl da hayata geçirdi. Öğrencilere sahabe hayatlarını anlatan kitapların dağıtıldığı proje, hem dini hem de kültürel eğitimi destekleyen yönüyle büyük ilgi gördü.
Din Hizmetleri Uzmanı Gençlik Koordinatörü Enes Katmerlikaya ve Müftülük Manevi Danışmanı Kerim Köse öncülüğünde yürütülen proje kapsamında, Şeker İlköğretim Okulu 4. sınıf öğrencilerine sahabe hayatlarını konu alan kitaplar hediye edildi. Öğrencilerin okudukları kitaplar üzerinden yapılan değerlendirme yarışmalarında dereceye girenler çeşitli ödüllerle takdir edildi.
Yarışma sonunda öğrenciler için düzenlenen kutlama etkinliğinde, tüm katılımcılara pasta ikram edilerek keyifli bir ortam oluşturuldu. Proje, öğrencilerin hem bilgi dağarcıklarını geliştirmelerine hem de İslam tarihi ve sahabe sevgisini tanımalarına katkı sağladı.
Suluova Müftülüğü’nden yapılan açıklamada, projenin asıl amacının çocukların rol model olarak sahabeleri tanıması ve onların güzel ahlakını örnek alması olduğu vurgulandı. Açıklamada şu ifadelere yer verildi:
“Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından örnek projeler arasında gösterilen ‘Gökteki Yıldızları Okuyorum’ projesi, İlçe Müftülüğü Gençlik Koordinatörlüğü tarafından bu yıl da uygulanmaya devam ediyor. Din Hizmetleri Uzmanı Gençlik Koordinatörü Enes Katmerlikaya ve Manevi Danışman Kerim Köse riyasetinde yürütülen proje kapsamında Şeker İlköğretim Okulu 4. sınıf öğrencilerine sahabe hayatlarını konu alan kitaplar verilmiş, yapılan değerlendirme yarışmalarında dereceye giren öğrenciler ödüllendirilmiştir.”
Suluova Müftülüğü yetkilileri, öğrencilerin hem dini bilinç hem de okuma alışkanlığı kazanmalarını teşvik eden bu tür projelerin sürdürüleceğini belirtti. Ayrıca projeye destek veren okul idaresi, öğretmenler ve velilere teşekkür edildi.
Din Hizmetleri Uzmanı Enes Katmerlikaya, proje hakkında yaptığı değerlendirmede şu ifadeleri kullandı:
“Bu proje, öğrencilerimizin sadece kitap okumasını değil, aynı zamanda okudukları değerleri yaşamlarına yansıtmalarını amaçlıyor. Sahabe hayatları, genç nesillere ahlaki örnekler sunuyor ve onları iyi bir birey olmaya yönlendiriyor.”
Suluova Müftülüğü, “Gökteki Yıldızları Okuyorum” projesiyle çocuklara hem dini hem ahlaki değerleri öğretirken, aynı zamanda kitap okuma alışkanlığını da kazandırmayı hedefliyor. İlçede büyük bir memnuniyetle karşılanan proje, toplumsal bilinç oluşturma yönüyle örnek bir eğitim çalışması olarak değerlendiriliyor.
Etkinliğin sonunda, öğrenciler ve öğretmenler projeden duydukları memnuniyeti dile getirirken, Suluova Müftülüğü yetkilileri projeyi önümüzdeki eğitim döneminde daha fazla okulda uygulamayı planladıklarını açıkladı.
Bu anlamlı proje, hem manevi değerleri yaşatması hem de genç kuşakları bilinçli bir şekilde eğitmesiyle Suluova’da örnek bir sosyal farkındalık çalışması olarak öne çıktı.
