reklam
reklam
38,7421 %0.33
43,6007 %0.04
4.131,52 % 0,67
102.941,30 %4.128
AMASYA
00:00:00
Öğle vaktine kalan
Amasya
Parçalı az bulutlu
14°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Ara
Merzifon Bilgi Gazetesi GÜNDEM Kızılay’dan Deprem Bölgesinde Eğitim Yardımı

Kızılay’dan Deprem Bölgesinde Eğitim Yardımı

Haberleri

Eğitim yardımlarıyla öğrenim gören çocukların ihtiyaçlarını yıl boyunca karşılayan Türk Kızılay, yeni öğretim dönemi başlangıcı öncesinde deprem bölgesindeki öğrencilere de çanta ve kırtasiye yardımı ulaştırdı.

Deprem Bölgesi’nde Türk Kızılayı tarafından yapılan eğitim öğretim çalışmaları hakkında bilgi veren Merzifon İlçe Koordinatörü İskender Doğru, “İhtiyaca göre şekillendirdiği yardım modelleriyle destek çalışmaları yürüten Türk Kızılay, eğitim yardımlarıyla da hem ihtiyaç duyulan materyalleri karşılıyor hem de öğrencilerin eğitimlerinin devam edebilmesi için burs ve nakdi yardım destekleri sağlıyor. Bu yılın öğretim başlangıcı öncesinde 20 bin öğrenciye çanta ve kırtasiye seti dağıtan Kızılay’ın nakdi eğitim yardımı ve burs destekleri de olacak. Kızılay, yaklaşık 50 bin çocuğa kırtasiye, burs ve maddi yardımda bulunmak için de “Bir Çocuğun Eğitimi, Türkiye'nin Geleceği” sloganıyla eğitim kampanyası başlattı. Önceliği Kahramanmaraş depremlerinden etkilenen bölgelerdeki öğrencilere veren Kızılay, Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesindeki konteyner kentte de Kızılay yönetiminin katılımıyla öğrencilere çanta ve kırtasiye seti ulaştırdı. Türk Kızılay Genel Başkanı Prof. Dr. Fatma Meriç Yılmaz ile Kızılay yönetim kurulu üyeleri, Genç Kızılay yönetimi, genel müdürlük yöneticileri ve gönüllüler aileleri ziyaret etti, çocuklara çanta ve kırtasiye seti hediye etti. Genel Başkan Yılmaz, depremzedeler normal hayatlarına dönene kadar Kızılay’ın yardım çalışmalarıyla destek olmaya devam edeceğini söyledi” dedi.

Bir Çocuğun Eğitimi, Türkiye'nin Geleceği Kampanyası’nın başlatıldığını da söyleyen Kızılay Merzifon İlçe Koordinatörü İskender Doğru, “Bunun içinde kırtasiye, burs, tek seferlik maddi destek var. Çocuklarımıza liseye ve üniversiteye girişler için online destek ve burs çalışmaları var. Bağışçılarımızın emanetleriyle yaklaşık 50 bin kişiye ulaşıyoruz. Biz bağışçılarımızdan daha çok çocuğa ulaşmak için bize daha çok destek olmalarını istirham ediyoruz. Bugüne kadar nasıl destek oldularsa, bizleri teşvik ettilerse aynı şekilde destek verip teşvik etmelerini bizim daha çok çocuğa ve öğrencimize ulaşmamıza, daha çok çalışmamıza yardımcı olmalarını istiyoruz. Desteklerini, hem web sitemizden kredi kartıyla bağış yapabilirler, hem Kızılay uygulamamızdan girip bağış yapabilirler, bankalardan bağış yapabilirler. Türkiye'nin her yerinde şubelerimiz var, şubelerimize giderek bağış yapabilirler. Onlar da 'Bir Çocuğun Eğitimi, Türkiye'nin Geleceği' kampanyasına destek olabilirler.” dedi.

KAYNAK: Nurettin Değirmenci
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *