48,7916 %0.11
55,9707 %-0.25
6.849,76 %0.70
78.131,04 %1.62
Amasya
Kapalı
22°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Merzifon Bilgi Gazetesi Galeriler GÜNDEM Amasya’da Vefa Sofrası Kuruldu

Amasya’da Vefa Sofrası Kuruldu

Amasya’da şehit aileleri ve kahraman gaziler onuruna düzenlenen programda anlamlı bir buluşma gerçekleştirildi. Detaylar haberimizde…

Haberleri
Amasya’da Vefa Sofrası Kuruldu

Amasya’da aziz şehitlerin kıymetli aileleri ile kahraman gaziler onuruna anlamlı bir yemek programı düzenlendi. 15. Piyade Eğitim Tugay Komutanlığı’nda gerçekleştirilen programa Amasya Valisi Önder Bakan ile eşi Elif Bakan da katıldı.

Garnizon Komutanı Tuğgeneral Kemal Çakıroğlu’nun ev sahipliğinde düzenlenen program, şehit aileleri ve gazileri bir araya getirdi. Devletin ve milletin şehit yakınları ile gazilere duyduğu vefa ve minnetin ön plana çıktığı buluşmada birlik ve beraberlik mesajları verildi.

Şehit Aileleri Ve Gazilerle Bir Araya Geldiler
15. Piyade Eğitim Tugay Komutanlığı’nda gerçekleştirilen yemek programına katılan Amasya Valisi Önder Bakan ve eşi Elif Bakan, aziz şehitlerin aileleri ve kahraman gazilerle yakından ilgilendi.

Programda şehit aileleri ve gazilerle sohbet edilerek talep ve düşünceleri dinlendi. Samimi bir atmosferde gerçekleştirilen buluşma, devlet ile şehit yakınları ve gaziler arasındaki güçlü bağın bir kez daha ortaya konulmasına vesile oldu.

Şehitlerin vatanın bağımsızlığı, milletin huzuru ve ülkenin geleceği uğruna gösterdikleri fedakârlığın hiçbir zaman unutulmayacağı mesajının öne çıktığı programda, gazilerin de millet için taşıdığı büyük değere dikkat çekildi.
 

Amasya’da Vefa Sofrası Kuruldu 1

Vefa Ve Minnet Duygusu Ön Plandaydı

Şehit aileleri ve gaziler için düzenlenen program, taşıdığı manevi anlamla dikkat çekti. Vatan uğruna canlarını feda eden şehitlerin emanetleri olan ailelerinin her zaman devletin ve milletin yanında olduğu vurgulanırken, kahraman gazilere duyulan şükran da bir kez daha ifade edildi.

Amasya’da gerçekleştirilen buluşmada, şehit aileleri ile gazilerin yalnızca belirli günlerde değil her zaman hatırlanmasının ve yanlarında olunmasının önemine vurgu yapıldı.

Türkiye’nin bağımsızlığı ve milletin huzuru için en büyük fedakârlığı gösteren şehitler ile gazilerin bıraktığı mirasın gelecek nesillere aktarılmasının büyük önem taşıdığına dikkat çekildi.
 

1 / 4
Amasya’da Vefa Sofrası Kuruldu 2

Birlik Ve Beraberlik Mesajı Verildi

Garnizon Komutanı Tuğgeneral Kemal Çakıroğlu’nun ev sahipliğinde gerçekleştirilen program, Amasya’da birlik, beraberlik ve dayanışmanın güçlü örneklerinden biri oldu.

Vali Önder Bakan ve eşi Elif Bakan’ın şehit aileleri ve gazilerle bir araya geldiği programda, karşılıklı sohbetler gerçekleştirildi. Şehit yakınları ve gazilerle aynı sofranın paylaşılması, buluşmanın manevi atmosferini daha da güçlendirdi.

Programın, vatan uğruna büyük fedakârlıklarda bulunan kahramanların ve onların kıymetli ailelerinin milletin gönlündeki müstesna yerini bir kez daha göstermesi açısından anlam taşıdığı belirtildi.

 

2 / 4
Amasya’da Vefa Sofrası Kuruldu 3

Şehitlerin Emanetlerine Sahip Çıkılıyor

Amasya’da şehit aileleri ve gazilere yönelik gerçekleştirilen programlarla toplumsal dayanışma ve vefa duygusunun güçlendirilmesi hedefleniyor.
 

3 / 4
Amasya’da Vefa Sofrası Kuruldu 4

15. Piyade Eğitim Tugay Komutanlığı’ndaki anlamlı buluşma da bu kapsamda şehit aileleri, gaziler ve kent protokolünü aynı sofrada bir araya getirdi.

Program, aziz şehitlerin rahmet ve minnetle, kahraman gazilerin ise şükranla anılmasıyla tamamlandı.
 

4 / 4
KAYNAK: Amasya Valiliği
Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız