12–22 Haziran 2025 tarihleri arasında gerçekleştirilen Amasya Uluslararası Atatürk, Kültür ve Sanat Festivali etkinlikleri kapsamında Amasya Üniversitesi tarafından organize edilen Uluslararası Halk Dansları ve Müzik Festivali’ne katılmak üzere Amasya’ya gelen yabancı ekipler, Amasya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Hakkı Turabi’yi makamında ziyaret etti.
Ziyarete Polonya, Meksika, Kırgızistan, Rusya ve Tayland’dan gelen dans ve müzik topluluklarının temsilcileri katıldı. Kültürel değerlerini sergilemek ve festival aracılığıyla farklı kültürlerle buluşmak amacıyla Amasya’ya gelen ekipler, şehrin tarihi atmosferinden ve gösterilen misafirperverlikten duydukları memnuniyeti dile getirdi.
Rektör Prof. Dr. Ahmet Hakkı Turabi, farklı coğrafyalardan gelen kültürel grupları Amasya Üniversitesi’nde ağırlamaktan mutluluk duyduklarını ifade ederek, “Bu tür festivaller yalnızca sanatsal etkinlikler değil, aynı zamanda ülkeler arası dostluk köprüleridir. Üniversitemizin uluslararası kültürel buluşmalara ev sahipliği yapması bizim için büyük bir zenginliktir.” dedi.
Ziyaret, ülkeler arası kültürel etkileşimi güçlendirmek amacıyla yapılan karşılıklı hediye takdimi ve günün anısına çekilen toplu hatıra fotoğrafı ile sona erdi.
Amasya Üniversitesi’nin de destek verdiği bu festival aracılığıyla şehirde kültürel çeşitliliğin artırılması ve gençlere dünya kültürlerini tanıma fırsatı sunulması hedefleniyor.
