Amasya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Hakkı Turabi, bir dizi temas kapsamında Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Üyesi Hasan Davulcu ile Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Safi Arpaguş’u makamlarında ziyaret etti.
Gerçekleştirilen ziyarette Rektör Turabi, Diyanet İşleri Başkanlığı görevine atanan Prof. Dr. Safi Arpaguş’a “hayırlı olsun” dileklerini iletti. Arpaguş’u yeni görevi dolayısıyla tebrik eden Turabi, kendisine başarılar dileyerek, ülkemizin dini hizmetler alanında yürütülen çalışmalarına değerli katkılar sağlayacağına inandığını ifade etti.
Ziyaret sırasında Rektör Turabi, Amasya Üniversitesi’nin projeleri, eğitim-öğretim faaliyetleri ve topluma yönelik sosyal sorumluluk çalışmaları hakkında da bilgi paylaşımında bulundu. Karşılıklı fikir alışverişinin yapıldığı görüşmelerde, üniversite ile Diyanet İşleri Başkanlığı arasındaki iş birliği imkanları değerlendirildi.

RTÜK Üyesi Hasan Davulcu ile de bir araya gelen Rektör Turabi, iletişim ve medya alanında yürütülen çalışmalara ilişkin görüş alışverişinde bulundu. Toplumun bilinçlendirilmesi, gençlerin doğru medya kullanımına teşvik edilmesi ve ortak projeler geliştirilmesi konuları üzerinde duruldu.
Rektör Prof. Dr. Ahmet Hakkı Turabi’nin gerçekleştirdiği ziyaretler, hem üniversite ile kamu kurumları arasındaki iş birliğinin güçlenmesi hem de geleceğe dönük ortak adımların atılması açısından önemli bir buluşma olarak değerlendirildi.