Merzifon Gençleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, doğaya duyarlılığı artırmak ve toplumsal birlik duygusunu güçlendirmek amacıyla başlattığı “20 Mahalleye 20 Fidan” etkinliğinin 19. durağında Bağlarbaşı Mahallesi’nde fidan dikimi gerçekleştirdi. Etkinlikte bir çam fidanı toprakla buluşurken, Merzifon’un kırsal hafızasına ve doğasına anlamlı bir iz bırakıldı.
Dernek Başkanı Mustafa Koçak, etkinlikte yaptığı konuşmada, fidan dikmenin sadece çevreye değil, toplumun kültürel ve manevi değerlerine de hizmet ettiğini belirtti. Koçak, “Kök salan her fidan, milletin hafızasında yaşayan bir duadır” sözleriyle etkinliğin derin anlamını özetledi.
Bağlarbaşı Mahallesi’ni “bereketin, üretimin ve Anadolu’nun kırsal ruhunu taşıyan” bir mahalle olarak tanımlayan Koçak, buraya dikilen her fidanın yalnızca bir ağacın değil, kültürel bir mirasın sembolü olduğunu ifade etti. “Bu fidanlar büyürken; dostluk, birlik ve vatan sevgisi de göğe doğru uzanacak” diyen Koçak, yapılan bu çalışmanın sadece bugüne değil, yarınlara da anlam taşıdığını vurguladı.

Etkinlik kapsamında Bağlarbaşı Mahalle Muhtarı Eyüp Saraç’a çam fidanı hediye edilerek mahalledeki iş birliği ve dayanışma ruhuna dikkat çekildi. Dernek Başkanı Mustafa Koçak, muhtar Saraç’a teşekkür ederek, mahalle halkının etkinliğe gösterdiği ilgiden duyduğu memnuniyeti dile getirdi.
Merzifon Gençleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği tarafından yürütülen bu çevre odaklı sosyal sorumluluk projesi, gençlerin doğaya olan bağlılığını artırmayı, mahalleler arasında dayanışmayı güçlendirmeyi ve topluma yeşil bir miras bırakmayı amaçlıyor.
Koçak konuşmasında şu ifadeleri kullandı: “Tarih boyunca bu millet, toprağına sahip çıkmakla kalmamış; onu yeşertmiş, üretmiş ve geleceğe taşımıştır. Bugün bizler de bu ruhla Merzifon’un sokaklarına değil; hafızasına ve vicdanına fidan dikiyoruz.”
“20 Mahalleye 20 Fidan” projesi kapsamında her mahalleye bir çam fidanı dikilerek Merzifon’un doğal dokusuna katkı sağlanıyor. Aynı zamanda bu etkinlikler aracılığıyla mahalle sakinleriyle birebir temas kuruluyor, doğa sevgisi aşılanıyor ve gençlerin sosyal sorumluluk bilinci gelişiyor.
Etkinliğin son durağı için hazırlıkların devam ettiğini belirten dernek yetkilileri, Merzifon’u daha yeşil ve yaşanabilir bir şehir haline getirmek için çalışmalarını sürdüreceklerini ifade etti.