47,0407 %0.09
53,6498 %0.1
6.091,31 % 0,74
62.784,05 %-0.105
Amasya
Açık
28°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Merzifon Bilgi Gazetesi GÜNDEM Merzifon'da Suya Yasak Geldi!

Merzifon'da Suya Yasak Geldi!

Merzifon Belediyesi, kuraklık ve azalan su kaynakları nedeniyle şebeke suyunun bahçe sulama, araç yıkama ve benzeri amaçlarla kullanımını yasakladı. Kurallara uymayanlara cezai işlem uygulanacak. Detaylar haberimizde…

Merzifon'da Suya Yasak Geldi!

Merzifon Belediyesi, ilçede etkisini artıran kuraklık ve hızla azalan su kaynakları nedeniyle önemli bir karar aldı. Artan nüfusun da etkisiyle yer altı su seviyelerinde ve içme suyu kaynaklarının debisinde yaşanan ciddi düşüş üzerine, şebeke suyunun tasarruflu kullanılması amacıyla yeni tedbirler yürürlüğe girdi.

 

Belediyeden yapılan açıklamada, vatandaşların içme suyu ihtiyacının kesintisiz karşılanabilmesi için şebeke suyunun yalnızca temel ihtiyaçlar doğrultusunda kullanılması gerektiği vurgulandı.

 

Şebeke Suyuyla Bu İşlemler Yasaklandı

 

Alınan karar doğrultusunda Merzifon genelinde;

 

 

Şebeke suyu ile bahçe sulanması,

  • Araç yıkanması,
  • Halı yıkanması,
  • Yol ve tretuvarların yıkanması yasaklandı.

 

Belediye, bu uygulamanın mevcut su kaynaklarını korumak ve olası su kesintilerinin önüne geçmek amacıyla hayata geçirildiğini bildirdi.

 

Drone Destekli Denetimler Başlıyor

 

Merzifon Belediyesi, yasağa uyulup uyulmadığının drone destekli denetimlerle kontrol edileceğini açıkladı. Yapılan uyarılara rağmen şebeke suyunu yasaklanan amaçlarla kullandığı tespit edilen kişi veya işletmeler hakkında cezai işlem uygulanacağı belirtildi.

 

Yetkililer, denetimlerin ilçe genelinde aralıksız sürdürüleceğini ifade ederek vatandaşlardan alınan kararlara hassasiyetle uymalarını istedi.

 

"Suyu Tasarruflu Kullanalım"

 

Belediye açıklamasında, kuraklığın etkilerinin her geçen gün daha fazla hissedildiğine dikkat çekilerek, suyun bilinçli tüketilmesinin hayati önem taşıdığı vurgulandı.

 

İçme suyu kaynaklarının korunmasının tüm vatandaşların ortak sorumluluğu olduğuna işaret edilen açıklamada, herkesin günlük yaşamında su tasarrufuna özen göstermesi gerektiği ifade edildi.

 

Gelecek İçin Su Kaynakları Korunacak

 

Merzifon Belediyesi, alınan tedbirlerin vatandaşların mağduriyet yaşamaması ve ilçede içme suyu arzının sürdürülebilir şekilde devam etmesi amacıyla uygulandığını belirtti. Yetkililer, özellikle yaz aylarında artan su tüketimi nedeniyle herkesin duyarlı davranmasının büyük önem taşıdığını ifade ederek, "Suyumuzu bugün koruyalım ki yarın susuz kalmayalım." mesajını verdi.

 

Belediye, tüm vatandaşları suyu bilinçli ve tasarruflu kullanmaya davet ederken, kurallara uyulmasının hem mevcut su kaynaklarının korunmasına hem de gelecekte yaşanabilecek olası su krizlerinin önlenmesine önemli katkı sağlayacağını bildirdi.

Muhabir: Demet SAĞAN
Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız