44,1979 %0.16
50,7413 %-0.39
7.217,15 % 0,15
73.408,81 %5.757
Amasya
Açık
10°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Ara
Merzifon Bilgi Gazetesi GÜNDEM Merzifon’da Ramazan’ın Kalbi Okullarda Attı

Merzifon’da Ramazan’ın Kalbi Okullarda Attı

Merzifon İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Yozgat, “Maarifin Kalbinde Ramazan” etkinlikleri kapsamında TOBB Özel Eğitim Meslek Okulu’nu ziyaret ederek öğretmen ve öğrencilerle bir araya geldi. Detaylar haberimizde…

 

 

Merzifon’da Ramazan’ın Kalbi Okullarda Attı 1

Ramazan ayının birlik, beraberlik ve paylaşma ruhunu eğitim camiasıyla birlikte yaşatmak amacıyla Türkiye genelinde gerçekleştirilen “Maarifin Kalbinde Ramazan” etkinlikleri kapsamında Merzifon’da anlamlı bir ziyaret gerçekleştirildi. Merzifon İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Yozgat, Milli Eğitim Şube Müdürleri ile birlikte TOBB Özel Eğitim Meslek Okulu’nu ziyaret ederek öğretmenler ve öğrencilerle bir araya geldi.

 

Gerçekleştirilen ziyaret kapsamında okul yönetimi, öğretmenler ve öğrencilerle yakından ilgilenen İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Yozgat, öğrencilerle sohbet ederek onların hazırladığı çalışmalar hakkında bilgi aldı. Samimi bir ortamda gerçekleşen programda öğrencilerin eğitim süreçleri, okulda yürütülen faaliyetler ve özel eğitim alanındaki çalışmalar üzerine değerlendirmelerde bulunuldu.

1 / 9
Merzifon’da Ramazan’ın Kalbi Okullarda Attı 2

Ziyaret sırasında öğrenciler tarafından hazırlanan çalışmalar da incelendi. Öğrencilerin emek vererek hazırladığı projeler ve çalışmalar hakkında bilgi alan Yozgat, öğrencilerin gösterdiği çaba ve başarıların takdire şayan olduğunu ifade etti. Öğrencilerle tek tek ilgilenen Yozgat, onların eğitim hayatlarına dair düşüncelerini dinleyerek moral verdi.

2 / 9
Merzifon’da Ramazan’ın Kalbi Okullarda Attı 3

Ramazan’ın Paylaşma ve Dayanışma Ruhuna Vurgu

 

Program kapsamında Ramazan ayının manevi atmosferine de vurgu yapıldı. İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Yozgat, Ramazan ayının sadece bir ibadet dönemi değil aynı zamanda toplumda dayanışma, paylaşma ve yardımlaşma duygularının güçlendiği önemli bir zaman dilimi olduğunu ifade etti.

 

Yozgat, eğitim camiasının da bu manevi atmosfer içerisinde birlik ve beraberlik içerisinde hareket ettiğini belirterek, öğrencilerle bir araya gelmenin kendileri için büyük bir mutluluk olduğunu dile getirdi. Özellikle özel eğitim alanında eğitim gören öğrencilerle buluşmanın kendileri için ayrı bir anlam taşıdığını ifade eden Yozgat, bu tür ziyaretlerin öğrencilerin motivasyonuna önemli katkılar sağladığını söyledi.

3 / 9
Merzifon’da Ramazan’ın Kalbi Okullarda Attı 4

Özel Eğitim Çalışmalarının Önemi Vurgulandı

 

Ziyarette konuşan İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Yozgat, özel eğitim alanında yürütülen çalışmaların büyük önem taşıdığına dikkat çekti. Her öğrencinin farklı bir öğrenme süreci olduğunu belirten Yozgat, özel gereksinimli öğrencilerin eğitim hayatında desteklenmesinin toplum açısından da önemli bir sorumluluk olduğunu ifade etti.

4 / 9
Merzifon’da Ramazan’ın Kalbi Okullarda Attı 5

Özel eğitim kurumlarında görev yapan öğretmenlerin büyük bir özveriyle çalıştığını belirten Yozgat, öğretmenlere emeklerinden dolayı teşekkür etti. Öğrencilerin gelişimine katkı sunan tüm eğitimcilerin önemli bir görev üstlendiğini belirten Yozgat, bu çalışmaların her zaman desteklenmesi gerektiğini söyledi.

5 / 9
Merzifon’da Ramazan’ın Kalbi Okullarda Attı 6

Yozgat ayrıca eğitim kurumlarında yürütülen faaliyetlerin öğrencilerin sosyal gelişimine de büyük katkı sağladığını belirterek, öğrencilerin hazırladığı çalışmaların ve etkinliklerin onların özgüvenlerini artırdığını ifade etti.

6 / 9
Merzifon’da Ramazan’ın Kalbi Okullarda Attı 7

Öğrencilerle Samimi Sohbet

 

Ziyaret sırasında öğrencilerle yakından ilgilenen İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Yozgat, öğrencilerle sohbet ederek onların eğitim hayatı ve günlük yaşamları hakkında bilgi aldı. Öğrencilerle yapılan sohbetlerde sıcak ve samimi görüntüler ortaya çıkarken program oldukça anlamlı anlara sahne oldu.

7 / 9
Merzifon’da Ramazan’ın Kalbi Okullarda Attı 8

Öğrencilerin hazırladığı çalışmaların incelenmesi ve öğretmenlerle yapılan görüşmelerin ardından program iyi dilek ve temennilerle sona erdi. Öğrenciler ve öğretmenler de gerçekleştirilen ziyaretten duydukları memnuniyeti dile getirdi.

 

Eğitim Camiasında Ramazan Buluşmaları Devam Ediyor

 

Merzifon’da “Maarifin Kalbinde Ramazan” etkinlikleri kapsamında gerçekleştirilen ziyaretlerin Ramazan ayı boyunca farklı okullarda da devam edeceği belirtildi. Bu kapsamda öğrencilerle bir araya gelinerek hem eğitim faaliyetleri hakkında bilgi alınması hem de Ramazan ayının manevi atmosferinin paylaşılması amaçlanıyor.

8 / 9
Merzifon’da Ramazan’ın Kalbi Okullarda Attı 9

Eğitim camiasının birlik ve beraberlik içerisinde hareket ettiğini gösteren bu tür etkinliklerin, öğretmenler ve öğrenciler arasındaki iletişimi güçlendirdiği ifade ediliyor. Merzifon İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen etkinliklerin hem öğrenciler hem de eğitimciler açısından önemli bir motivasyon kaynağı olduğu belirtiliyor.

 

Gerçekleştirilen ziyaret, Ramazan ayının paylaşma ve dayanışma ruhunun eğitim camiasında da güçlü bir şekilde yaşandığını bir kez daha ortaya koyarken, öğrenciler ve öğretmenlerle yapılan sohbetlerin ardından program iyi dilek ve temennilerle sona erdi.

9 / 9
KAYNAK: Gülben Güley
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *