Merzifon Kaymakamı Ahmet Karaaslan başkanlığında, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcilerinin katılımıyla Cumhuriyet’in 102. yıl dönümü kutlamalarına yönelik hazırlık toplantısı gerçekleştirildi. İlçede 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın coşku, birlik ve beraberlik içinde kutlanması amacıyla yapılan toplantıda, düzenlenecek etkinliklerin detayları ele alındı.
Kaymakamlık toplantı salonunda gerçekleşen değerlendirmede, kutlama programının planlanması, tören alanlarının düzenlenmesi, güvenlik önlemleri ve etkinlik takvimi gibi konular masaya yatırıldı. Kaymakam Karaaslan, Cumhuriyet Bayramı’nın milletimizin tarihindeki en önemli dönüm noktalarından biri olduğunu vurgulayarak, “Cumhuriyet’in 102. yıl dönümünü, Merzifon’a yakışır bir coşku ve anlamla kutlayacağız. Tüm kurumlarımızla koordineli bir şekilde, halkımızın katılımıyla unutulmaz bir kutlama programı hazırlıyoruz.” dedi.
Toplantıda, 29 Ekim öncesinde gerçekleştirilecek öğrenci etkinlikleri, resmi törenler, fener alayları, konserler ve halk etkinliklerinin organizasyonu konusunda fikir alışverişinde bulunuldu. Ayrıca okullarda ve kamu kurumlarında Cumhuriyet bilincini güçlendirmeye yönelik etkinliklerin artırılması kararlaştırıldı.
Kaymakam Karaaslan, toplantı sonunda tüm katılımcılara teşekkür ederek, Cumhuriyet değerlerinin yaşatılmasının ve gelecek nesillere aktarılmasının en önemli sorumluluklardan biri olduğunu belirtti. “Cumhuriyetimizin 102. yılını, birlik içinde, büyük bir gururla kutlayacağız.” ifadelerini kullandı.
Merzifon Kaymakamlığı tarafından yapılan açıklamada, Cumhuriyet Bayramı kutlamalarının ilçede büyük bir coşku içinde, halkın geniş katılımıyla gerçekleştirileceği bildirildi.