Merzifon'da anlamlı bir ziyaret ve anlam yüklü bir hediyeleşme gerçekleşti. Merzifon Gençleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Mustafa Koçak, Profesyonel Avcılar Derneği Başkanı ve aynı zamanda Oymak Köyü Muhtarı olan Turgay Yılmaz’a Türk Bayrağı takdim etti.
Gerçekleştirilen ziyarette, milli birlik ve beraberliğin en güçlü sembollerinden biri olan Türk Bayrağı’nın anlam ve önemine vurgu yapıldı. Dernek Başkanı Mustafa Koçak, takdim edilen bayrağın sadece bir hediye olmadığını, aynı zamanda ortak değerlerin, vefanın ve güçlü gönül bağlarının bir simgesi olduğunu ifade etti.
Koçak yaptığı açıklamada, “Bugün kıymetli büyüğümüz Sayın Turgay Yılmaz’a şanlı Türk Bayrağımızı takdim ettik. Bu bayrak; aynı toprağa kök salanların, aynı yürekle atanların ve aynı değerlerde buluşanların sembolüdür” dedi. Birlik ve beraberlik mesajı veren Koçak, toplumun dayanışma ruhuyla daha güçlü olacağına dikkat çekti.
Ziyaret sırasında karşılıklı iyi dilekler paylaşılırken, bölgedeki sosyal dayanışmanın güçlendirilmesi adına bu tür buluşmaların önemli olduğu ifade edildi. Koçak, “Birlik varsa güç vardır, vefa varsa bereket vardır. Rabbim birliğimizi daim, kardeşliğimizi güçlü eylesin” sözleriyle mesajını pekiştirdi.
Merzifon’da gerçekleştirilen bu anlamlı ziyaret, milli değerlerin yaşatılması ve toplumsal birlikteliğin güçlendirilmesi açısından örnek bir davranış olarak değerlendirildi. İlçede sivil toplum kuruluşlarının bu tür etkinliklerle sosyal bağları kuvvetlendirmeye devam ettiği belirtiliyor.
