44,9330 %0.01
52,6668 %0.15
6.790,34 % -0,80
77.714,09 %-0.591
Amasya
Kapalı
8°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Ara
Merzifon Bilgi Gazetesi GÜNDEM Merzifon Gençleri Tarım İçin Meteoroloji’de

Merzifon Gençleri Tarım İçin Meteoroloji’de

Merzifon Gençleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, yağış durumu ve ağaçlandırma çalışmaları için Meteoroloji Müdürlüğü ile istişarelerde bulundu. Detaylar haberimizde…

Merzifon’da çevre bilinci ve sürdürülebilir gelecek adına önemli bir adım daha atıldı. Merzifon Gençleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Mustafa Koçak, Meteoroloji Müdürü Furkan Yerdurmaz’ı, Oymak Köyü Muhtarı Turgay Yılmaz ile birlikte ziyaret ederek bölgedeki yağış durumu üzerine değerlendirmelerde bulundu.

 

Gerçekleştirilen görüşmede, iklim koşulları ve yağış miktarının tarım ve doğal denge üzerindeki etkileri ele alınırken, ağaçlandırma çalışmalarının önemi bir kez daha gündeme geldi. Dernek Başkanı Mustafa Koçak, doğaya kazandırılan her fidanın sadece bir ağaç olmadığını, aynı zamanda toprağın verimliliği, su kaynaklarının sürekliliği ve gelecek nesiller için büyük bir yatırım anlamı taşıdığını vurguladı.

 

Koçak, dernek olarak başlattıkları “70 Köye 70 Fidan” projesiyle çevreye katkı sunmayı hedeflediklerini belirterek, bu projenin uzun vadede hem doğaya hem de bölge halkına önemli faydalar sağlayacağını ifade etti. Yapılan çalışmaların, özellikle kuraklık riskine karşı doğal bir önlem niteliği taşıdığına dikkat çekildi.

 

Meteoroloji Müdürü Furkan Yerdurmaz’ın da bölgedeki yağış verileri ve iklimsel değişimler hakkında bilgi verdiği görüşmede, bilinçli ağaçlandırmanın yağış döngüsü üzerindeki olumlu etkileri değerlendirildi. Yetkililer, doğaya yapılan her katkının ekolojik dengeyi güçlendirdiğini ve uzun vadede daha sağlıklı bir çevre oluşturduğunu ifade etti.

 

Ziyaret sonrası açıklamada bulunan Mustafa Koçak, Meteoroloji Müdürlüğü’nün sağladığı bilgi ve destekten dolayı teşekkür ederek, “Toprağa atılan her fidan, yarın yağacak yağmurun habercisidir. Birlikte rahmet, birlikte kuvvet vardır” sözleriyle doğa ve birlik vurgusu yaptı.

 

Merzifon’da yürütülen bu tür çevre odaklı projelerin artarak devam etmesi beklenirken, “70 Köye 70 Fidan” projesi bölge halkı tarafından da takdirle karşılanıyor.

Muhabir: Demet SAĞAN
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *