İyilik Hareketi’nden Makedonya’nın Ernekük Köyü’ne Kur’an ve Türkçe Kursu'nun açılacağı belirtildi.
İyilik hareketi öncüsü şair ve yazar Kasım Alper Özdemir girişimleriyle daha önce gasilhanesi olmayan Makedonya’nın Bosilovo şehrine bağlı Ernekük köyüne Gasilhane yapımı gerçekleştirilmişti.
Ülkenin en fakir en yoksul bölgelerinden olan bu köyün Hristiyanlara ait olduğu ama köyde inşaat işçiliği hamallık ve tütün gibi işlerle uğraşan 200 kadar Türk nüfusun var olduğu, köyde 40 kadar da çocuk bulunduğu biliniyor.
Çocukların Türkçe eğitim görememesinden dolayı iyilik hareketi gönüllüleri harekete geçerek ihtiyaç olan güzel bir Kur’an kursunu ve Türkçe kursunu açmaya hazırlandı.
Kur’an kursu bölümüne iyilik hareketi gönüllüsü ailelerden Günay ve Ayşe Güney’in isimleri verilirken içerisinde 400 senelik tarihi caminin de bulunduğu alana Muhsin Yazıcıoğlu Kültür Evi ismi verildi.
İyilik hareketi öncüsü şair ve yazar Özdemir: "Türk’ün olduğu yerde bizlerin de olması gerekir dedik ve güzel bir eseri kazandırmanın mutluluğunu yaşıyoruz." ifadelerini kullandı.
Muhsin Yazıcıoğlu Kültür Evi Kur’an kursu ve Türkçe kursu açılışı 29 Temmuz 2023 Cumartesi günü yapılacağı bildirildi.
Karar Çıktı: Ağırlaştırılmış Müebbet
#ASAYİŞ / 20 Mayıs 2026
65 Yıl Hapis Cezası Bulunan Kadına Yeni Ceza
#ASAYİŞ / 20 Mayıs 2026
Yorumlar
