reklam
reklam
38,8895 %0.01
43,6699 %0.28
4.019,51 % 0,46
104.075,91 %1.047
AMASYA
00:00:00
İmsak vaktine kalan
Amasya
Parçalı az bulutlu
17°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Ara
Merzifon Bilgi Gazetesi GÜNDEM “Helal Haram Duyarlılığı Olan Bir Kurumuz”

“Helal Haram Duyarlılığı Olan Bir Kurumuz”

Haberleri

Diyanet-Sen Merzifon Diyanet Sen İlçe Başkanı Hüseyin Kayıkçı Diyanet İşleri Başkanlığı’nda yapılan personel maaş ve promosyon ihalesinin rekabet şartlarını sağlamadığını belirterek “Diyanet çalışanlarının lehine en yüksek faydanın sağlanmadığı maaş anlaşma ihalesini kabul etmeyeceğimizi tekrar beyan ediyoruz.” dedi.

Diyanet İşleri Başkanlığında maaş promosyon ihalesinin ilk görüşmesin yapılarak Katılım Bankası komedisinin devam ettiği ihalede bir katılım bankasından teklif alındığını ifade eden Başkan Kayıkcı, Diyanet İşleri Başkanlığı’nın daha önce iki farklı katılım bankası ile promosyon anlaşması yaptı ve bu anlaşmadan dolayı kurum çalışanlarının gerek maddi gerekse söz konusu katılım bankalarının özellikle ilçe merkezlerinde şubelerinin olmaması, günlük para çekme limitlerinin sınırlı olması, ATM hizmetlerinin ise yetersiz olmasından kaynaklı mağduriyetler yaşadıklarını hatırlatarak “Bir çok ilimizde ve özellikle ilçelemiz de katılım bankalarının şube ve ATM hizmetleri maalesef yok. Bazı illerimize bağlı köy ve ilçelerde görev yapan din görevlilerimiz bankacılık işlemleri için kilometrelerce yol gitmek zorunda kalıyor. Bu işlemler için izin almak zorunda kalan ve vakit namazlarında aksamalara sebep olan bu durum idare ile görevlilerimizin arasında gerilimler yaşanmasına da neden oluyor. Yol ücretlerinin ve akaryakıt fiyatlarının artması ise görevlilerimizin maddi kayıplarını artırmıştır. Sürecin din görevlilerimizin aleyhine derinleşen problemler üretmesinin önüne geçmek ve çalışanlarımızın kurumsal aidiyetlerinin daha da azalmasını engellemek için banka maaş anlaşmasını Nisan ayı KİK kararlarında masaya taşıdık. İhaleye ilgili başbakanlık genelgesi gereği tüm bankalardan teklif istenmesini ve sadece yetkili sendikanın protokol görüşmesine davet edilmesini istedik. Ancak başkanlığımız ilgili genelgeye ve yaşanan tüm olumsuzlukları bilmesine rağmen sadece katılım bankalarından teklif istemiştir. Sonuç olarak bu gün gerçekleştirilen maaş ve promosyon ihalesine bir katılım bankası teklif günümüz ekonomik şartlarının çok altında komik bir teklif vermiş ve ihale gerçekleşememiştir. Biz başkanlığımız personeli adına bu dayatmaya ve inatlaşmaya karşı olduğumuzu buradan ilan ediyoruz.” şeklinde konuştu.

Sendika olarak katılım bankacılığının yanında olduklarının ve faizli bankacılık sitemine karşı olduklarına vurgu yapan Kayıkcı “Promosyon konusunda gerek bilgi eksikliğinden gerekse art niyetle sendikamızın sadece faizli bankalara destek veriyor algısıyla eleştiren, hedef tahtasına koyanlar büyük bir vebal altındadırlar. Elbette ki bizler dini hassasiyeti, helal haram duyarlılığı olan bir kurumun mensuplarıyız. Her bir çalışanımızın dinen haram olan faiz uygulamasına karşı tavrı en üst seviyededir. Katılım bankalarının verdiği promosyonu hediye, diğer bankaların verdiğini de direkt faizle eşdeğer görmek yanlış algılara, algılayışlara kapı aralamaktır. Eğer denildiği gibi verilen promosyon hediye ise niçin sadaka gibi bir oran teklif ediliyor. Katılım bankalarının “Siz bize mecbursunuz tavrı ile gümünüz ekonomik şatları ile bağdaşmayan ve faizli bankaların diğer kurumlara yaptığı promosyon teklifleri ile arasında ciddi farkların olduğu hiçbir teklifi kabul etmiyoruz. Tabi ki gelirinin çoğunu faizle elde eden kurumlardan promosyon almayı bizlerde içimize sindiremiyoruz. Fakat her türlü rekabetin olduğu günümüzde katılım bankaları da hem çalışan hem de alt yapı anlamında bankacılık hizmetlerinin kalitesini kabul edilebilir standart seviyelere çıkarmalıdırlar.

Neticede bizler katılım bankalarının yapmış olduğu günümüz ekonomik şartları ile bağdaşmayan hiçbir teklifi kabul etmeyeceğimizin bilinmesini istiyoruz. Söz konusu ihalenin tüm bankalara teklif gönderilerek sürecin din görevlilerimiz lehine sonuçlanmasını istiyoruz. Diyanet İşleri Başkanlığımızı yasa ve mevzuatın gereğini yerine getirmeye davet ediyoruz. Rekabet şartlarının ve Diyanet çalışanlarının lehine en yüksek faydanın sağlanmadığı maaş anlaşma ihalesini kabul etmeyeceğimizi tekrar beyan ediyoruz.” diye konuştu.

KAYNAK: BÜLTEN
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *