reklam
reklam
40,9799 %0,53
47,7600 %0,58
4.404,90 % 0,43
113.900,56 %0.95
AMASYA
00:00:00
İmsak vaktine kalan
Amasya
Parçalı az bulutlu
26°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Ara
Merzifon Bilgi Gazetesi GÜNDEM Dünya Turu Yapan Bisiklet Gezgini Merzifon'da

Dünya Turu Yapan Bisiklet Gezgini Merzifon'da

Haberleri

Bisikletiyle 10 yıldır dünyayı gezen Gürkan Genç, Merzifon ilçesinde düzenlenen bisiklet turuna katıldı. Genç, çocuklarla bir araya gelerek bisikletin önemini anlattı.

Bisikletiyle 10 yıldır dünyayı gezen "Demir Atlı Adam" lakaplı gezgin Gürkan Genç, Amasya'nın Merzifon ilçesinde düzenlenen bisiklet turuna katıldı.

Bisikletiyle 10 yıl önce çıktığı dünya turunda bugüne kadar 122 bin kilometre pedal çevirerek 68 ülke gezen Genç, Merzifon Belediyesi Prof. Dr. Haluk Özen Bilgi ve Öğrenme Merkezi tarafından "Geleceğine pedal çevir" sloganıyla düzenlenen bisiklet turu etkinliğinde çocuklarla bir araya geldi.

Etkinliğe katılan çocuklar ve aileleriyle sohbet eden Genç, daha sonra onlarla pedal çevirdi.

Genç, AA muhabirine, dünya turu kapsamında 68 ülkeyi gezdiğini, 34 ülkeyi daha gezmeyi planladığını söyledi.

Yaklaşık 6 ay önce vize almak için Türkiye'ye döndüğünü anlatan Genç, "Bisikletle dünya turuna kısa süreliğine ara vermek zorunda kaldım. Amerika Birleşik Devleri vizesini alamamıştım. Yaklaşık 6 aydır Türkiye'deyim. Şu an ABD dahil olmak üzere başka vizeleri de almış durumdayım. On yıl sonra Türkiye'ye gelmek muazzam bir olay, özlemişim. On yıldır devam ettiğim dünya turuma da geri döneceğim. Önümüzdeki 5 yıl içerisinde dünyayı gezmeye devam edeceğim. 68 ülke 122 bin kilometreyi bitirdim. Yaklaşık 34 ülkeyi daha 5 yılda gezmeyi düşünüyorum." dedi.

Genç, fırsat buldukça çocuklarla bir araya geldiğini ve dünyanın geleceği için bisikletin daha fazla kullanılmasının önemli olduğunu anlatmaya çalıştığını belirterek, şunları kaydetti:

"Çocuklarımız gerçekten bizim geleceğimiz. Bu seyahatte tecrübelerimi çocuklara anlatmaya çalışıyorum. Bir an önce harekete geçmeleri lazım. Bir an önce tüketimi azaltmaları ve bisiklet ulaşımını artırmaları gerekiyor. Dünyada birçok konuda tüketim çok hızlı gidiyor. Bunu azaltmaya başlamamız gerekiyor. Bisiklet bunun için güzel bir başlangıç."

KAYNAK: AA
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *