Sağlık-Sen’in kurulduğu günden bu yana eşitlik, hakkaniyet ve adalet şiarıyla sendikal mücadele yaptığına dikkat çeken Amasya Şube Başkanı Ahmet Yeşilgöl, “Biz kuruluş ilkelerimizden taviz vermeden yolumuza devam ediyoruz. Dava büyüklerimizin yaktığı meşale bugün hala yolumuzu aydınlatıyor. Allah her birinden razı olsun. Sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarımızın refah seviyelerini artırmak, yüzlerini güldürmek için gece gündüz demeden mücadele ediyoruz. Bugüne kadar verdiğimiz mücadele neticesinde sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarının yüzlerini güldürecek önemli kazanımlar elde ettik. Yine aynı inanç ve azimle çalışmalarımızı sürdürüyoruz” diye konuştu.
“İSTİHDAM SAĞLIK SİSTEMİNİN GELECEĞİ İÇİN ZARURET”
Sağlık çalışanlarının yaşadığı sorunlara değinen Sağlık-Sen Amasya Şube Başkanı Ahmet Yeşilgöl sağlıkta şiddetin en temel sorunların başında geldiğini söyledi.
Yeşilgöl, devamında şunları söyledi:
“Şiddetin en önemli nedenlerinden biri istihdam yetersizliği. Şiddet olaylarının sebeplerine baktığımızda ‘uzun süre sıra bekleme’ geliyor. Sağlık çalışanlarımız da istihdam yetersizliği yüzünde aşırı iş yükü altında eziliyor. Yakın zamanda 85 bin sağlık personeli alınacağı açıklandı. Bu açıklama gerçekten çok önemli ve bu alıma ilişkin takvimin bir an önce açıklanması gerekiyor. Böyle büyük bir alımın önümüzdeki yıllarda da tekrarlanmasını istiyoruz. Çünkü bu bir talepten öte sağlık sisteminin geleceği için bir zaruret.”
“PERFORMANSA DAYALI ADALETSİZ DÖNER SERMAYE SİSTEMİNE SON VERİLDİ”
Sağlık Bakanlığı Ek Ödeme Yönetmeliği ile performansa dayalı adaletsiz döner sistemine son verildiğini dile getiren Yeşilgöl, “İş barışını bozan, sağlık çalışanlarının moral ve motivasyonunu düşüren adaletsiz döner sermaye sisteminin değiştirilmesi için yıllarca mücadele ettik. Yaptığımız mekik diplomasisi ve eylemlerle bu sorunu görünür hale getirdik. Netice olarak performansa bağlı adaletsiz döner sermaye sistemine son verildi. Yapılan düzenleme ile sağlık çalışanlarının havuzları ayrıldı, ek ödemeler SUT fiyatlarından bağımsız hale geldi, mahsuplaşma kaldırıldı, hastanenin gelirine bağlı ödeme sistemine son verilerek merkezden ödeme sistemine geçildi ve tavan oranları artırıldı” bilgisini verdi.
Ek Ödeme Yönetmeliği’nin eksik yönlerinin ve adaletsizliğe yol açan maddelerinin de olduğunu söyleyen Yeşilgöl, “Ek Ödeme Yönetmeliği’nden yararlanamayan veya az yararlanan sağlık çalışanlarımız için mücadeleyi sürdürüyoruz” dedi.