reklam
reklam
38,6477 %0.06
43,9717 %0.03
4.202,46 % -1,47
96.922,83 %2.936
AMASYA
00:00:00
İkindi vaktine kalan
Amasya
Az bulutlu
21°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Ara
Merzifon Bilgi Gazetesi GÜNDEM BİZ KULLANAMIYORUZ AMA, ÇORUM’DA FABRİKA GİBİ ÇALIŞIYOR

BİZ KULLANAMIYORUZ AMA, ÇORUM’DA FABRİKA GİBİ ÇALIŞIYOR

Yolların kesiştiği nokta olarak büyük öneme sahip olan Merzifon’da ne yazık ki çevre yolundan yeterince faydalanılamazken, Çorum’da ise tam tersi yol güzergahındaki firmalar fabrika gibi çalışıyor.

Çorum'dan geçen sürücüler, çevre yolunun her iki tarafında bulunan leblebicileri görünce lezzetiyle meşhur leblebisinden almak için mutlaka duraklıyor.

Samsun-Ankara kara yolu üzerindeki Çorum'da, yol kenarında leblebi satışı yapan yaklaşık 20 esnafın kümelendiği bölge "Leblebiciler Sitesi" olarak anılıyor.

Tuzsuz leblebinin yanı sıra tatlı, tuzlu, çikolatalı, acılı olmak üzere birçok leblebi çeşidinin satışa sunulduğu bölgede sürücüler, yolculuk sırasında tüketmek, evlerine ya da sevdiklerine hediye olarak götürmek için leblebi alıyor.

"Leblebiciler Sitesi"nde iş yerlerinin önünde kavrulan leblebinin kokusu kara yolundan geçen sürücülere bu lezzetli ve sağlıklı kuru yemiş için fren yaptırıyor.

Yaklaşık 25 yıldır aynı yolda leblebi satan Musa Duyar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yol boyunca yeni kavrulan leblebinin kokusunun hakim olduğunu söyledi.

Satışlarının önemli bir bölümünü kara yolunu kullanan sürücülere yaptıklarını ifade eden Duyar, insanların hem leblebi aldığını hem de kısa bir mola verdikten sonra yollarına devam ettiğini dile getirdi.

Duyar, Çorum denilince insanların akıllarına leblebi geldiğini belirterek, "Önceden bir kilo alan sonra geçerken daha çok alıyor. Kendileri dışında hediyelik olarak da çok talep görüyoruz. Türkiye'nin birçok iline gidiyor. Yurt dışına da hediyelik olarak gidiyor." dedi.

Tok tutma özelliği dolayısıyla leblebinin tercih edildiğini ifade eden Musa Duyar, "Leblebi yolda atıştırmalık olarak tercih ediliyor. Yemek için durmak istemeyen acelesi olanlar da tok tuttuğu için leblebi tercih ediyor. Uzun yol yapan, yük çeken sürücüler de mola verecekleri yere kadar leblebiyle atıştırmış oluyorlar. Lokantaları tercih etmeyenler, yağlı yiyeceklerden kaçınanlar ile kilosunu kontrol altında tutmak isteyenler de leblebi satın alıyor." diye konuştu.

"LEBLEBİ ALMADAN GEÇMİYORUZ"

Samsun'dan Ankara'ya dönen Müslüm Ulusoy, "Çorum'un leblebisi meşhur, biliyoruz. Bir anda tabelaları görünce durduk. Leblebiyi ailecek seviyoruz." dedi.

Merzifon ilçesinden Ankara'ya giden Aşir Aygül ise düzenli olarak kullandıkları yoldan leblebi almadan geçmediklerini belirtti.

Aygül, kendileri için kilo ile aldıkları atıştırmalık leblebiyi hediyelik de satın alarak eş dost ve akrabalara ikram ettiklerini aktardı.

Aşir Aygül'ün eşi Minnet Aygül ise Ankara'da yaşadıklarını, memleketleri Amasya'ya gidip gelirken eşiyle mutlaka leblebi satın aldıklarını söyledi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *