Amasya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Murat Kırlangıç ve beraberindeki heyet, Amasya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Hakkı Turabi’ye nezaket ziyaretinde bulundu. Üniversite rektörlük makamında gerçekleşen ziyarette karşılıklı görüş alışverişinde bulunulurken, üniversite ile sanayi arasındaki iş birliği çalışmaları ele alındı.
Ziyarette özellikle TEKNOPARK projeleri, akademik bilgi birikiminin sanayiye aktarılması ve Amasya’daki ekonomik gelişime katkı sağlayacak ortak çalışmalar üzerine değerlendirmeler yapıldı. Üniversite-sanayi iş birliğinin güçlendirilmesinin bölgesel kalkınma açısından önemli olduğu vurgulanırken, yapılabilecek projeler hakkında fikir alışverişinde bulunuldu.
ATSO Başkanı Murat Kırlangıç’ın, iş dünyası ile üniversitelerin ortak hareket etmesinin önemine dikkat çektiği öğrenilirken, Amasya Üniversitesi’nin bilimsel çalışmaları ve teknik altyapısının şehir ekonomisine katkı sağlayacak önemli bir potansiyele sahip olduğu ifade edildi.
Amasya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Hakkı Turabi ise ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek Başkan Murat Kırlangıç ve beraberindeki heyete teşekkür etti. Üniversitenin sadece akademik başarılarla değil, aynı zamanda şehirle bütünleşen projelerle de gelişmeye devam ettiğini belirten Rektör Turabi, üniversite-sanayi iş birliğinin önemine vurgu yaptı.
Gerçekleşen ziyaret, günün anısına çekilen hatıra fotoğrafıyla sona erdi.
