reklam
reklam
38,5714 %0.33
43,6455 %0.17
4.016,92 % 0,32
96.331,42 %2.266
AMASYA
00:00:00
İmsak vaktine kalan
Amasya
Kapalı
14°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Ara
Merzifon Bilgi Gazetesi GÜNDEM ARTIK DAHA BİLİNÇLİYİZ

ARTIK DAHA BİLİNÇLİYİZ

Kızılay Merzifon İlçe Koordinatörü İskender Doğru gazetemize yaptığı açıklamada, afetlere karşı artık daha bilinçli ve daha yetkin olduklarını söyledi.

Kızılay Merzifon İlçe Koordinatörü İskender Doğru, 17 Ağustos Marmara depremini hatırlatarak, şunları ifade etti: “17 Ağustos'un acıları, artçıları halen kalbimizde. Kaybettiklerimiz, acılarımız var. O büyük, on binleri kaybettiğimiz Marmara depreminde 200, 250 civarında arama kurtarma sertifikası olan insandık, Mesela Van depreminde 5 bin sertifikalı insanla müdahale ettik. Elazığ depreminde bu 6-7 binlere çıktı. İzmir depreminde daha yükseklere çıktı. Artık daha bilinçliyiz, daha yetkiniz, daha hızlı müdahale ediyoruz” dedi.

Toplum tabanlı afet yönetimine kavuşmak ve bunun bir yaşam biçimi haline gelmesini sağlamak gerektiğini dile getiren Kızılay İlçe Koordinatörü İskender Doğru, “İlk yardım bilincinin, toplumun tamamına yaygınlaştırılması gerekiyor. Bir ilk yardım ordusu kurmamız gerekiyor. Bunun için şu an 40'a yakın ilk yardım sertifikasyon merkezimiz var. Kızılayımız bunu Türkiye'nin bütün illerine ve ilçelerine yaygınlaştıracak. Dolayısıyla ilk yardım uygulamasını bilmek ve bunu sertifikalandırmak lüks değil. Bütün Türkiye'ye yaygınlaştırılmış ilk yardım seferberliğimiz başladı. Yol güvenliği, sürüş güvenliği, afetlerdeki bilincimiz, afet öncesindeki hazırlıklarımız bütün bunlar bir yaşam biçimi, bir yaşam kültürü olarak topluma yaygınlaşması gereken hususlardır.” dedi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *