Merzifon Belediye Başkanı Alp Kargı, Su ve Kanalizasyon İşleri Müdürlüğü ekiplerinin yalnızca ilçede değil, çevre ilçelerden afet bölgelerine kadar geniş bir alanda yürüttüğü çalışmalara ilişkin açıklamalarda bulundu. Başkan Kargı, vatandaşların altyapı sorunlarının en kısa sürede çözülmesi için mesai mefhumu gözetmeden çalışan ekiplerle gurur duyduğunu ifade etti.

İlçe Sınırlarını Aşan Hizmet
Başkan Alp Kargı, Su ve Kanalizasyon İşleri Müdürlüğü’ne bağlı kanal ve vidanjör ekibinin yalnızca Merzifon merkezinde değil, çevre ilçelerde, köylerde, mahallelerde ve resmi kurumlarda da arıza taleplerine cevap verdiğini belirtti. Özellikle tıkanan kanalizasyon hatlarının açılması ve arızaların giderilmesi için ekiplerin her koşulda görev başında olduğunu vurguladı.

6 Ayda 604 Arıza Giderildi
Son 6 ayda ekiplerin toplam 604 arızaya müdahale ettiğini belirten Başkan Kargı, bu arızalardan 48’inin köylerde, 44’ünün ise kamu kurumlarında gerçekleştiğini söyledi. Vatandaşlardan gelen taleplerin yanı sıra resmi kurumların altyapı sorunlarına da hızlı şekilde çözüm üretildi.
Ekipler, bugüne kadar yalnızca Merzifon’da değil, Arhavi, Kastamonu, Bozkurt, Hatay gibi sel ve deprem felaketlerinin yaşandığı afet bölgelerinde de görev aldı. Zorlu koşullara rağmen özveriyle çalışan personelin, afet bölgelerinde de kritik müdahalelerde bulunduğu aktarıldı.

Gün ve Saat Fark Etmeksizin Hizmet
Başkan Kargı, arıza müdahalelerinin hangi gün veya saatte olursa olsun, en kısa sürede yapıldığını ifade etti. “Gümüşhacıköy Açık Cezaevi, Muşruf Köyü, Mahsen Camii ve vatandaşlarımızdan gelen arıza taleplerine anında cevap veriyoruz” diyen Kargı, vatandaşların mağduriyet yaşamaması için ekiplerin gece gündüz görevde olduğunu belirtti.

Çalışanlara Teşekkür ve Takdir
Açıklamasında, ekiplerin gösterdiği çabayı takdirle karşıladığını dile getiren Başkan Kargı, “Mesai mefhumu gözetmeden, zor şartlarda çalışan arkadaşlarımızın verdiği çabayı takdir ediyor, kendileriyle gurur duyduğumuzu belirtiyorum. Çalışmalarında başarılar diliyorum” dedi.