Cumhurbaşkanlığı kararıyla Resmi Gazete’de yayımlanan yeni atama kararnamesi, Türkiye genelinde mülki idare yapısında kapsamlı bir görev değişikliğini beraberinde getirdi. Valilerden kaymakamlara, vali yardımcılarından kaymakam adaylarına kadar çok sayıda mülki idare amirinin görev yeri değişirken, hem merkez hem de taşra teşkilatında dikkat çekici bir idari hareketlilik yaşandı.
Yayımlanan kararname kapsamında 5 ilin valisi değişti, 22 ilçeye yeni kaymakam ataması yapıldı ve 21 mülki idare amiri vali yardımcısı olarak görevlendirildi. Ayrıca eğitim süreçlerini tamamlayan çok sayıda kaymakam adayı da valilik bünyelerinde göreve başladı. Yapılan atamaların, kamu yönetiminde etkinliği ve hizmet kalitesini artırmayı hedeflediği belirtildi.
Kararnameyle birlikte özellikle genç ve yeni yetişen mülki idare amirlerine daha fazla sorumluluk verilmesi dikkat çekti. Kaymakam adaylarının farklı illerde görevlendirilmesiyle, sahada deneyim kazanmaları ve kamu yönetimine daha güçlü katkı sunmaları amaçlanıyor. Bu kapsamda birçok ilde idari yapılanma yeniden şekillenirken, yerel yönetimlerle merkezi idare arasındaki koordinasyonun güçlendirilmesi hedefleniyor.
Atama kararnamesinde Amasya da yer aldı. Buna göre Halil İbrahim Okumuş ve Oğuzhan Altunay, Amasya Valiliği bünyesinde kaymakam adayı olarak görevlendirildi. Yeni atanan kaymakam adaylarının, Amasya’da yürütülecek idari ve sosyal çalışmalarda aktif rol alması bekleniyor.
Yetkililer, yapılan atamaların devlet yönetiminde dinamizmi artıracağını ve vatandaş odaklı hizmet anlayışına katkı sağlayacağını ifade etti. Yeni görevlerine başlayan mülki idare amirlerine başarı dilekleri iletilirken, kararnameyle oluşan idari değişimin önümüzdeki süreçte sahaya yansımalarının yakından takip edileceği belirtildi.
